Annonce
Erhverv

Tre generationer murer hus i Thyborøn

Tre generationer er murere på byggeriet i Thyborøn. Fra venstre Frede, Frederik og Tue Lind fra Lemvig Murerforretning. Foto: Lars Kamstrup.
Familien Lind er rigt repræsenteret ved nybyggeri midt i Thyborøn

Thyborøn: På byggepladsen på Fjordgade 1 i Thyborøn er Lemvig Murerforretning i gang med at opføre en ny bolig. Det usædvanlige er, at der på arbejdspladsen er tre generationer murere i gang med at lægge murstenene til det nye byggeri.

I år fylder Frede Lind 80 år, men han er stadig aktiv med murerskeen, og han nærmer sig sit 60 års jubilæum som murer.

Tue Lind har i år 20 års jubilæum som murer. Og med på arbejdspladsen er sønnen 16-årige Frederik Lind.

- Frederik er i lige nu med som praktikant. Han er ikke helt klar over endnu, om han vil gå i lære som murer eller tømrer. Det er han ved at finde ud af, så han kan komme i lære, når skolen slutter til sommer, fortæller Tue Lind.

Dermed er han så også sikret en lærling, og det er ikke så ringe i denne tid.

- Det er  vanskeligt at få flere folk. Der er meget travlt i øjeblikket, og der er mangel på folk, siger Tue Lind.

Annonce

Har også tømrere

Lemvig Murerforretning er i dag andet end en murerforretning. Ud over fire murere er der også to tømrere.

- Det er omkring fem år siden, vi fik den første tømrer ansat. Det har været en stor hjælp. Det har betydet, at jeg nu kan være totalentreprenør på et byggeri som det her. Vi har selv murer og tømrer, og så hyrer vi lokale firmaer ind til de andre opgaver ved byggeriet. Det er jo nemt for bygherren, som kun har én at skulle henvende sig til, da det er mig,d er styrer og planlægger byggeriet.

Tue Lind er også godt tilfreds med, at hans kunde har det let. Det er nemlig også den tredje opgave, bygherren har givet firmaet. Randi og Conrad Hviid har haft to byggerier med Lemvig Murerforretning, og nu er de så i gang med det tredje.


Hvis han hellere vil være tømrer, er det fint med mig. Vi har jo begge dele i firmaet, så til sin tid vil han jo kunne gå ind i firmaet i begge roller.

Tue Lind, Lemvig Murerforretning, om sønnen Frederik


- Det er deres sidste byggeri, så der er lagt op til, at det skal være af høj kvalitet. Det er supergode materialer, og det er et spændende hus med fine detaljer, som jeg er sikker på, vi som firma vil bruge som visit-byggeri, som vi kan vise frem for andre, når de gerne vil se, hvad det er, vi kan.

Byggeriet forventes at stå klar til september.

Tue Lind har ikke tænkt sig at presse sønnen til at blive murer-lærling for at følge i farfar og fars fodspor.

- Hvis han hellere vil være tømrer, er det fint med mig. Vi har jo begge dele i firmaet, så til sin tid vil han jo kunne gå ind i firmaet i begge roller.

Lemvig Murerforretning har som andre byggefirmaer virkelig travlt i øjeblikket.

- Der er mange opgaver. Der er jo også en del sjællændere, der nu har købt sommerhus her på egnen, så der er masser af arbejde, der skal gøres. Med hensyn til store opgaver er vi booket op resten af året, men andre småopgaver kan vi naturligvis stadig tage ind, siger Tue Lind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce