Annonce
Holstebro

Tre forældre forlader daginstitutions-bestyrelse

Bestyrelsen for Børnehusene Ellebæk er blevet tre mand mindre. Tre ud af syv forældrerepræsentanter har valgt at trække sig. Arkivfoto

På et ekstraordinært møde tirsdag aften valgte både formanden og yderligere to forældrerepræsentanter i bestyrelsen for Børnehusene Ellebæk at trække sig.

Holstebro: En tredjedel af bestyrelsen for Børnehusene Ellebæk har trukket sig. Det skete på et ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag aften.

Ud over formanden er det yderligere to af forældrerepræsentanterne, der nu forlader bestyrelsen for de tre daginstitutioner, som igennem den seneste uge har været under skrap kritik for at tilbyde de ansatte urimelige arbejdsforhold - en kritik som er fremført såvel af nuværende som tidligere medarbejdere, en bred kreds af forældre samt de to fagforbund BUPL og FOA.

Bestyrelsen trækker samtidig sidste uges udmelding om "en fuldstændig opbakning til ledelsen" tilbage.

"Bestyrelsen har erfaret, at det er vigtigt at skrive mere præcis, når der sendes noget ud. Eksempelvis skulle sidste uges opbakning til ledelsen, præciseres til, at bestyrelsen bakker op om processen omkring det psykiske arbejdsmiljø i Børnehusene Ellebæk", skriver bestyrelsen til forældrene på BørneIntra.

Bestyrelsen afviser desuden at offentliggøre de kommentarer, som forældre i forbindelse med den seneste forældretilfredshedsundersøgelse har afgivet i kommentarfeltet, og som relaterer til ledelsen af Børnehusene Ellebæk. Bestyrelsen henviser til, at det er personfølsomme oplysninger, men de forskellige kommentarer blev læst højt på mødet i anonymiseret form, og "bestyrelsen vurderede, at der ikke var grund til yderligere handling på de kommentarer som var tilgængelige," skriver den på BørneIntra.

På det ekstraordinære bestyrelsesmøde deltog også Holstebro Kommunes direktør for Børn og Unge, Susanne Ebdrup og dagtilbudschef Søren Buch. Direktøren orienterede på mødet om den aktuelle udviklingsproces, som blev sat i gang for to måneder siden, som skal sikre klare forbedringer af arbejdsmiljøet og lederadfærden. Processen afsluttes i dag onsdag, hvor der er indkaldt til personalemøde, og BUPL og FOA mødes med Holstebro Kommune i morgen.

Børnehusene Ellebæk vil også i "tiden efter processen være i en form for proces, hvor forvaltningen er med på sidelinjen," skriver ledelsen ud til forældrene på BørneIntra.

Tidligere næstformand Christina Latter bliver ny formand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce