Annonce
Vinderup

Tre-årigt barn måtte ikke låne toilettet: Nu revser moderen butikken

En enkelt episode i Rema1000 i Vinderup onsdag skabte heftig debat på byens Facebookside. Arkivfoto: Anders Trærup
Det kan ikke være rigtigt, at et tre-årigt barn ikke må låne butikkens toilet i en nødsituation, lyder det fra Christina Justesen, der onsdag var ude for at købe ind.
Annonce

Vinderup: Onsdag startede som en dag ligesom de fleste andre for 28-årige Christina Justesen. Hun havde efter arbejde hentet sin søn i børnehaven og skulle nu ud for at handle ind. Det foregik i Rema1000 i Vinderup.

Undervejs på indkøbsturen gjorde hendes tre-årige søn sin mor opmærksom på, at han skulle på toilettet - det var nummer to. Derfor gik Christina Justesen over til personalet for at høre, om det ikke var muligt at låne et toilet, da hun kunne se på sin søn, at det var lidt af en nødsituation. Beskeden fra butikkens ansatte var et nej - de lånte ikke personaletoilettet ud. Christina Justesen var lettere rystet.

- Jeg synes, det er fair, hvis de sagde nej til, at jeg kunne låne toilettet - men at nægte min treårige søn det, og især i sådan en nødsituation, synes jeg ikke er i orden, siger hun og tilføjer:

- Jeg tænker, at små børn, gravide eller folk med diverse tarmlidelser, der pludselig får akutte problemer, da skal kunne få adgang til et toilet. Jeg er helt indforstået med, at der er corona i samfundet, men man kan jo spritte det af efter brug, siger hun.


Jeg synes, at det var overvældende med så mange kommentarer. Men mange var jo også enige med mig.

Christina Justesen, studerende og kunde i Rema1000


Hun lagde efterfølgende et opslag ud på Vinderups Facebook-side, hvor hun delte oplevelsen, der endte med et "uheld" i bukserne.

Det førte en stor debat med sig i kommentarsporet, der talte 140 kommentarer, før der blev lukket for nye kommentarer fra administrator af gruppen.

- Jeg synes, at det var overvældende med så mange kommentarer. Men mange var jo også enige med mig, siger hun.

Annonce

Beklager

Hos Rema1000's kommunikationsafdeling, der varetager butikkens kommunikation udadtil, lyder det fra kommunikationschef Jonas Schrøder:

- Det er jo selvfølgelig ikke en god oplevelse for hende - og vi må beklage og sige, at det er en af de mange ting her under corona, som vi har måttet justere på - det her med at låne butikkens toiletter ud. Det er ærgerligt, men det er desværre sådan det er, siger han.

Toilettet i den konkrete butik er et personaletoilet og lever derfor ikke op til de regler om omfattende rengøring, som butikken skal have styr på, hvis toilettet skal lånes ud, tilføjer han.

- Og så følger vi de her anbefalinger, vi får fra vores brancheorganisation om at reducere risikoen for smitte, siger han.

Christina Justesens budskab var, at der jo blot kunne sprittes af efter endt toiletbesøg.

- Og det kunne man også godt have gjort, men her i coronatiden er retningslinjerne blevet meldt meget klart ud fra vores bagland, og det er de retningslinjer, vores personale skal rette sig efter. Så vi må bede om folks forståelse for, at vores personale blot prøver at løse opgaven på en sikker måde, siger Jonas Schrøder.

Fra Fødevarestyrelsen lyder det:

- For det første er det op til virksomheden, om man ønsker at udlåne personaletoilettet. Men virksomheden skal have lavet en vurdering af, om det kan ske under ansvarlige forhold af hensyn til fødevaresikkerhed og de regler butikken er underlagt i forhold til det, siger Bente Holst, fødevarechef i FødevareSydVest.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce