Annonce
Vinderup

Tre-årige Sofie delte boller og kager rundt til byens ældre

Sofie Anni Toft med klapvognen, de gik rundt med. Det tog cirka to timer at dele alle pakkerne ud. Privatfoto
Lørdag blev store bagedag for Elin Toft Kalms og hendes datter Sofie. For datteren syntes det var synd for de ældre, der skulle sidde alene hjemme under coronakrisen.

Vinderup: De havde snakket om det fredag nede i børnehaven - coronakrisen. Og hvordan der nu var nogle ting, der var anderledes end før - også i forhold til kram og dét at være tæt på hinanden.

Så da 36-årige Elin Toft Kalms hentede hendes datter, tre-årige Sofie Anni Toft, faldt snakken hurtigt ind på alle dem, der var ensomme - og ikke kunne få et kram.

- Hun ville gerne besøge hendes oldemor og oldefar, men jeg måtte jo forklare hende, at det kunne vi ikke. Men så spurgte hun; Mor, kan vi ikke bage en kage til dem så, fortæller Elin Toft Kalms.

Hurtigt blev det til, at det ikke bare var oldeforældrene - men også flere andre af byens ældre, der skulle overraskes med lidt bagværk.

- Den bold greb jeg selvfølgelig, når hun nu selv spillede den. For det er jo sundt for alle mennesker - især børn, at give - uden at behøve at få andet tilbage end taknemmelighed, siger Elin Toft Kalms.

Så lørdagen blev brugt på at bage boller og tre slags kager. Med handsker på blev det hele pakket ned i 30 folieindpakkede bakker og så gik turen ellers rundt i byen, hvor der blev en bakke foran flere af byens ældreboliger.

- Ved nogle enkelte sad der folk udenfor, så hun - på behørig afstand - kunne aflevere bakkerne til. Se mor, de blev glade for dem, sagde hun, så hun fik den her succes-oplevelese ud af det, siger Elin Toft Kalms.

En af dem, der opleverede beboernes taknemmelighed for den lille pakke med kager og bolle, var Dorthe Møgelbjerg, der den dag var på aftenvagt som hjemmehjælper.

- Da jeg kom ud til den ældre lå der den her bakke pakket pænt ind ude foran døren. Og beboeren blev simpelthen så taknemmelig og rørt over, at sådan en lille pige på tre år tænkte på hende, fortæller Dorthe Møgelbjerg.

Tilbage står en stolt mor:

- Vi har fået en del henvendelser fra folk inde på Facebook, som blev glade eller overraskede, så det er vi rigtig glade for, siger hun.

Sådan så en af de 30 pakker ud, som blev delt rundt til de ældre. Privatfoto
Sofie Anni Toft gik med sin mor lørdag rundt i Vinderup for at dele kager og boller ud. Privatfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce