Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Igen i år er der travlt i hundepensionaterne, der har fuldt booket i industriferien. Foto: Johan Gadegaard
Der er travlhed hos hundepensionaterne i Mejdal og Ulfborg, der dagligt må sige nej, når hundeejerne ringer og spørger efter en plads.

Ulfborg/Mejdal: Uge 29 og 30 er de uger, hvor flest danskere holder ferie. Og et sted, hvor industriferie-travlheden især kan mærkes - er ude i hundepensionaterne, der for længst har meldt alt udsolgt i uge 28, 29 og 30.

- Vi har total booket op de næste 14 dage. Og vi må dagligt sige nej til folk, der ringer ind og hører, om de kan få deres hund eller kat passet, siger Vera Thomsen, der sammen med sin mand Martin Poulsgaard Jørgensen, driver Ulfborg Hunde- og Kattepension.

Det har de gjort på nu 20. år, og det er efterhånden en gentagende ting, at pressede hundeejere retter henvendelse i sommerperioden i et desperat forsøg på at få et sted til deres hund.

- Men man ved jo godt, når man ringer ind her i uge 28, 29, at man er sent ude, så der er ikke sure miner overhovedet, siger hun.

Hunde- og kattepensionatet med plads til 32 hunde og 15 katte kunne allerede i februar lukke kalenderen for sommeren 19'. Og selvom det oftest er lokale fra Herning, Hvide Sande og Ulfborg-området, der skal have deres firbenede familiemedlem passet, så er det også sket, at folk er kommet hele vejen fra Aarhus, hvis der er fyldt op i andre pensioner.

- I sommerferieperioden kunne vi godt være lidt flere hundepensionaterne. Det kan man godt mærke, siger hun.

Forhøjer pladserne

Også i Mejdal har Iris Amstrup og Steffen Gade Søndergaard travlt. De har normalt 32 pladser til hunde i pensionatet. Men i de tunge sommeruger forhøjer de antallet til 46.

- Allerede i januar og februar har vi besat de store pladser. Men for de små pladser kan vi godt komme hen i juni, før de sidste er besat, forklarer Iris Amstrup. Hun oplever ligeledes at må sige nej til hundeejere på daglig basis:

- Bare i dag har jeg indtil videre måtte sige nej til tre, siger Iris Amstrup, da avisen taler med hende omkring et-tiden.

Også her kommer folk langvejs fra:

- I sidste uge havde vi nogle fra Charlottenlund. Der er jo selvfølgelig flest fra Vestjylland, men vi har faktisk en del fra Sjælland også. Hvordan de så har fundet frem til os, det kan jeg ikke lige se, griner hun.

Nemmere med legekammerater

Men selvom 46 hunde kan lyde som meget, og da også giver ekstra travlhed og grå hår på toppen, så er ofte også fordele ved at have så mange hunde inde. Især når der skal findes legekammerater:

- Vi sætter dem ofte sammen to og to, hvis der altså er et match, og det er langt nemmere, når der er så mange, siger hun.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

TTH Damer For abonnenter

Genlæs liveblog: TTH sled sig i kvartfinalen efter pokaldrama

112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

TTH Damer For abonnenter

Karakterer: Træfsikker debutant og hårdtkæmpende streg var blandt de bedste

Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

Mærkedage For abonnenter

Snedkermesteren får stadigvæk gode ideer

Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

Annonce