Annonce
Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Igen i år er der travlt i hundepensionaterne, der har fuldt booket i industriferien. Foto: Johan Gadegaard
Der er travlhed hos hundepensionaterne i Mejdal og Ulfborg, der dagligt må sige nej, når hundeejerne ringer og spørger efter en plads.

Ulfborg/Mejdal: Uge 29 og 30 er de uger, hvor flest danskere holder ferie. Og et sted, hvor industriferie-travlheden især kan mærkes - er ude i hundepensionaterne, der for længst har meldt alt udsolgt i uge 28, 29 og 30.

- Vi har total booket op de næste 14 dage. Og vi må dagligt sige nej til folk, der ringer ind og hører, om de kan få deres hund eller kat passet, siger Vera Thomsen, der sammen med sin mand Martin Poulsgaard Jørgensen, driver Ulfborg Hunde- og Kattepension.

Det har de gjort på nu 20. år, og det er efterhånden en gentagende ting, at pressede hundeejere retter henvendelse i sommerperioden i et desperat forsøg på at få et sted til deres hund.

- Men man ved jo godt, når man ringer ind her i uge 28, 29, at man er sent ude, så der er ikke sure miner overhovedet, siger hun.

Hunde- og kattepensionatet med plads til 32 hunde og 15 katte kunne allerede i februar lukke kalenderen for sommeren 19'. Og selvom det oftest er lokale fra Herning, Hvide Sande og Ulfborg-området, der skal have deres firbenede familiemedlem passet, så er det også sket, at folk er kommet hele vejen fra Aarhus, hvis der er fyldt op i andre pensioner.

- I sommerferieperioden kunne vi godt være lidt flere hundepensionaterne. Det kan man godt mærke, siger hun.

Annonce

Forhøjer pladserne

Også i Mejdal har Iris Amstrup og Steffen Gade Søndergaard travlt. De har normalt 32 pladser til hunde i pensionatet. Men i de tunge sommeruger forhøjer de antallet til 46.

- Allerede i januar og februar har vi besat de store pladser. Men for de små pladser kan vi godt komme hen i juni, før de sidste er besat, forklarer Iris Amstrup. Hun oplever ligeledes at må sige nej til hundeejere på daglig basis:

- Bare i dag har jeg indtil videre måtte sige nej til tre, siger Iris Amstrup, da avisen taler med hende omkring et-tiden.

Også her kommer folk langvejs fra:

- I sidste uge havde vi nogle fra Charlottenlund. Der er jo selvfølgelig flest fra Vestjylland, men vi har faktisk en del fra Sjælland også. Hvordan de så har fundet frem til os, det kan jeg ikke lige se, griner hun.

Nemmere med legekammerater

Men selvom 46 hunde kan lyde som meget, og da også giver ekstra travlhed og grå hår på toppen, så er ofte også fordele ved at have så mange hunde inde. Især når der skal findes legekammerater:

- Vi sætter dem ofte sammen to og to, hvis der altså er et match, og det er langt nemmere, når der er så mange, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce