Annonce
Erhverv

Travl mor til tre: Åbner egen salon og flytter med familien

Camilla Tang har åbnet sin egen frisørsalon i Tvis. Foto: Johan Gadegaard.
28-årige Camilla Tang Hede klippede i lørdags for første gang egne kunder i sin nye frisørsalon i Tvis, hvor hun sammen med sin mand er ved at bygge nyt hus.

Tvis: - Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang.

Sådan lød det fra 28-årige Camilla Tang Hede, da Holstebro Onsdag i sidste uge besøgte hende i de lokaler på adressen Klostervej 11 i Tvis, hvor hun var ved at lægge sidste hånd på indretningen af sin nye frisørsalon.

Frisørhuset hed salonen før, men så snart Camilla fik saks og hårfarve-pensel i hånden, fik den navnet Frisør Camilla Tang.

Annonce

Camilla blev udlært hos frisøren i Nørreport Centret i 2015, og her fik hun også job, efter at læretiden var vel overstået. Lige ind til sommeren 2019, hvor hun gik på barsel med barn nummer tre.

- Det bliver godt at komme i gang igen, men frisørfaget er ikke noget, man sådan lige glemmer, konstaterer hun.

Aftentider røg hurtigt

Efter barslen med Hugo, der nu er halvandet år, valgte hun at fortsætte hjemmepasning af ham og hans ældre bror, Sophus på fire år, mens storebror, Elias på seks år, går i skole.

- Mens jeg har gået hjemme, har jeg kunnet gå og reflektere over den tid, man har sammen med børnene og over, hvordan man kan indrette sit arbejdsliv, siger frisøren, der egentligt altid har vidst, at hun på et tidspunkt ville være selvstændig med egen frisørsalon.

Og nu følte hun, at det var den helt rigtige tid til at få fod under egen vask.

- Med egen salon er det mere fleksibelt, fordi man selv kan planlægge dagen, siger Camilla, der i marts meldte ud, at hun ville åbne frisørsalon i Tvis.

For at sprede budskabet har hendes mand, Anders, der er født og opvokset i landsbyen, blandt andet cyklet byen tynd sammen med børnene for at lægge flyers i postkasserne.

Og det er bestemt ikke en tom ordrebog, Camilla åbner med.

- Man er jo altid spændt på, om der kommer nogle kunder, når man åbner noget nyt, men de første 14 dage er booket helt op, og der er kun huller i den tredje uge, fortæller hun.


Med egen salon er det mere fleksibelt, fordi man selv kan planlægge dagen.

Camilla Tang Hede, frisør


Få at få en mere fleksibel hverdag tilbyder hun sine kunder tider om aftenen - om tirsdagen helt til klokken 21 og om onsdagen til klokken 20. Og så holder hun fri på andre tider af dagen for at få tid til at hente børn og være sammen med dem.

- Aftentiderne røg ret hurtigt, siger hun og fortæller, at mange kunder også er glade for at kunne gå til frisør på andre tider end lige i dagtimerne, og at der er for eksempel er mulighed for at blive klippet, efter at børnene er blevet puttet.

- Jeg har også kunder, der efter corona-nedlukningen har ventet på, at jeg har lukket op, og det er mega dejligt, synes Camilla, der lørdag havde første dag på jobbet og lagde ud med en arbejdsdag fra klokken 8 til 18.30. Og så tog hun også lige søndagen med.

Med tiden håber hun på, at der bliver økonomi til at ansætte en lærling eller en assistent i salonen.

Annonce

Flere flytninger

Det med at have nok at se til, er noget, der fortsætter et stykke tid endnu. Familien har nemlig solgt huset i Tvis og skal have pakket flyttekasserne inden den 1. juli, hvor de nye ejere skal have nøglerne. Familiens nye hus er ved at bliver bygget på Egelund bag ved skolen.

- Vi købte kommunens sidste byggegrund i Tvis, fortæller Camilla, der tilføjer, at huset først står klar til indflytning  med udgangen af august.

I to måneder flytter familien på fem midlertidigt ind hos børnenes oldemor i Mejrup, inden flyttekasserne kan pakkes ud i de nybyggede omgivelser.

Sammen med sin mand, Anders, der arbejder som økonomichef i et staldinventar-firma i Gjellerup, havde hun været ude i overvejelse om at indrette frisørsalonen hjemme i privaten.

- Man da jeg så, at de her lokaler blev ledige, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville have arbejdet og hjemmet adskilt, fortæller hun.

Annonce

Ja tak til lokalsamfund

Camilla Tang er født og opvokset i Spjald. Hun mødte Anders i nattelivet i Holstebro, og da parret blev kærester, flyttede hun med ham til Aarhus, hvor han læste.

I 2013 flyttede parret tilbage til Holstebro, og i 2016 købte de hus i Tvis.

- Lokalsamfundet tiltalte os, og det at det er tæt på bedsteforældrene, fortæller hun om overvejelserne om at slå sig ned i landsbyen.

- Her er et godt sammenhold og et aktivt foreningsliv med mange tilflyttere - også unge familier, siger hun om den by, hun nu både bor og arbejder i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce