Annonce
Holstebro

Trap udgiver bøger om de tre nordvestjyske kommuner

Den gamle vandmølle ved Tvis Kloster er på forsiden af Traps bog om Holstebro Kommune, som udkommer 22. november. Pressefoto: Angelina/TrapDanmark
Der er beskrivelser af både kultur, historie og natur i de bøger om Holstebro, Struer og Lemvig kommuner, som Trap udgiver 22. november.

Nordvestjylland: Der er omfattende viden om både natur, historie, kultur og samfundsforhold i de bøger om de tre nordvesjyske kommuner, som Trap udgives 22. november, og hvor 118 forskere og eksperter har bidraget, fortæller Trap i en pressemeddelelse.

Bogen om Holstebro Kommune er på 120 sider og dækker fra Ulfborg og Thorsminde til Mogenstrup og Ejsing. Man kan læse om om Tvis Kloster, dragonkasernen og de fire Vosborge. Eller få historien om Maren å æ woun og den tidlige kultursatsning i Holstebro, og følge udviklingen op til i dag. Der fortælles om Hjerl Hede og man kan møde stallingen i Storåen og læse om de historiske skibsforlis ved Vesterhavet.

I den tilsvarende bog om Struer Kommune kan man tage med til Jegindø og Thyholm eller til kalkminerne, der har plads til både ost og flagermus. Eller blive klogere på Humlum Bakker, læse om Venø og den lille kirke. Og ikke mindst om Bang & Olufsen.

I bogen om Lemvig beskrives alt fra Bovbjerg og Sneglehuset til strandinger og forlis ved den barske vestkyst. Men fortæller også om de rekreative områder i Lemvig Havn skabt ved kystsikring. Der fortælles om Klosterheden, landets største hedeplantage og om Thøger Larsen men også om Lemvig og "Livets gang i Lidenlund" på de 92 sider i Lemvig-bogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce