Annonce
Læserbrev

Transport. Hvordan kommer man videre fra Midtjyllands Lufthavn?

Arkivfoto: Morten Pedersen/Scanpix
Annonce

Debat: Fredag før valget kunne man blandt andet i avisen Danmark læse en debatartikel fra Billund Lufthavns direktør, der sammen med DI Transport og borgmestrene i Vejle og Billund, gjorde opmærksom på vigtigheden at man får bygget jernbanen Vejle-Billund. Fulgt op af en helsides annonce dagen efter. Blandt argumenterne for denne bane er at der er cirka 30 procent af husholdningerne i Syddanmark og Midtjylland, der ikke har bil. Videre at de cirka en million udlændige der hvert år lander i Billund, gerne skal blive endnu flere.

Men hvad sker der i Midtjyllands Lufthavn? Problemstillingen er jo lidt den samme. Lufthavnscheferne har i cirka 20 år med jævne mellemrum skrevet til først VAFT og siden Midttrafik og bedt om at buslinje 53 mellem Herning og Viborg skal køre nogle ture via lufthavnen. Men hver gang fået nej. Nu har man så gået til trafikministeren og bedt ham om det samme. Men at ministeren, eller en ny efter valget, vil lægge sig i det regionale selvstyre og beordre Midttrafik er vel næppe sandsynligt. I øvrigt vil den lokale bus 53 næppe skabe nogle fordele for dem, der skal til de øvrige byer.

Det er dejligt nemt at komme til/fra Midtjyllands Lufthavn med bil, fri parkering med mere. Hvis man ikke har bil, ja så må man finde Midtjyllands Lufthavns hjemmeside og lede sig langt forbi annoncer om charterfly, der ikke findes og fly, der ikke kan bookes fra Karup, og finde et telefonnummer, som man kan ringe og bestille en transport. Hvis man ellers ved, at man skal lede der. Hvis man en gang som københavner lander i Karup uden noget forudbestilt, vælger man nok direkte tog eller bil næste gang.

Ruten Karup-København og lufthavnen har jo et dalende passagertal siden mange år og hvis man har nogen forhåbning at vende, eller stabilisere, trenden, må bestyrelse og ejerkommunerne tage sagen i egen hånd og se på mulighederne for transporten til/fra respektive byer for at genåbne for flere rejsende udefra og privatsegmentet. For eksempel med et Flextrafik lignende system, der nemt kan bestilles via nettet i forbindelse med booking og så videre. Flyveruten og Midtjyllands Lufthavn vil næppe overleve mere end nogle få år som en ”bilisternes lufthavn” blot for lokale erhvervsfolk og politikere med bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce