Annonce
Struer

Trak ulovligt i kontanthjælp: Har stoppet fejl, der ramte udsat gruppe med begrænset arbejdsevne

Tusindvis af modtagere af kontanthjælp, der har begrænset arbejdsevne, er siden 2016 ulovligt blevet trukket i deres hjælp. I december 2020 bad Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering landets kommuner ændre den praksis. Kun tre har fulgt opfordringen - blandt dem er Struer Kommune.. Arkivfoto
Struer er en af kun tre kommuner i l hele andet, der har ændret ulovlig træk i kontanthjælpen til udsat gruppe med begrænset arbejdsevne.

Struer: Landet over har tusindvis af borgere ikke fået udbetalt de penge, de skulle have i kontanthjælp, fordi kommuner over hele landet siden 2016 ulovligt har frataget kontanthjælp fra ugifte borgere, som kommunerne godt ved har en så begrænset arbejdsevne. Det har Danmarks Radios P1 Dokumentar afsløret.

Som reglerne er, så må de pågældende borgerne slet ikke trækkes i kontanthjælp efter den såkaldte 225-timersregel.

I over et år har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) flere gange gjort kommunerne opmærksomme på problemet, men hidtil er det meget få kommuner, der har ændret på fejlen, skriver dr.dk.

Annonce

Faktisk er der kun tre kommuner på landsplan, og blandt dem er Struer Kommune. Ud over Struer er duksene Aarhus og Halsnæs kommuner.

Landets øvrige 95 kommuner har endnu ikke ændret forvaltning

Særligt udsatte

Styrelsen henvendte sig i december 2020 til alle landets kommuner for at gøre opmærksom på, at de havde pligt til at genoptage sager med fejl og efterregulere ydelsen. Ifølge Danmarks Radio er det kun sket i tre kommuner.

De er særligt udsatte og skrøbelige. Derfor er det naturligvis vigtigt, at de behandles helt efter reglerne.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør. Struer Kommune

Struers kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller er godt tilfreds med at kommunen rettede fejlen, da styrelsen henvendte sig. Ifølge ham har den ulovlige praksis ramt en særlig sårbår gruppe af borgere.

- De er særligt udsatte og skrøbelige. Derfor er det naturligvis vigtigt, at de behandles helt efter reglerne, siger kommunaldirektøren.

- Vi har gennemgået gruppen af borgere, der kunne have fået trukket i ydelserne, og har der været lavet fejl, så er de blev rettet, siger Jesper Thyrring Møller.

Centerchef Helle Vadt oplyser, at kommunens gennemgang af ydelserne afslørede, at der ulovligt var blevet trukket i syv borgeres ydelser. De syv kontanthjælpsmodtagere havde samlet godt 30.000 kroner til gode, som de har fået udbetalt.

- Det er vigtigt, at vi forvalter efter loven, og vi er særligt glade for, at vi med gennemgangen af sagerne tager borgernes retssikkerhed alvorligt. Det er kun godt, at styrelsen henvender sig, hvis der opdages fejl, siger Helle Vadt.

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

Struer For abonnenter

Turistchef blev beskyldt for at modtage sorte penge og skjulte betalinger: Nu skal tre personer betale 75.000 kroner for injurier

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce