Annonce
Holstebro

I kø i en time: Årsag var hverken uheld eller tabt genstand

Her ses noget af den lange kø, som Steen Bertelsen sad fast i. På billedet ses køen ind mod rundkørslen, før Skivevej bliver til Rasmus Færchs Vej i Holstebro. Foto: Steen Bertelsen
Tirsdag morgen var der lang kø på Skivevej.

Holstebro: Der opstod tirsdag morgen en timelang kø på Skivevej - uden at der var tale om et uheld.

- Jeg tror, der har holdt biler helt til Hvam fra Vinderup-siden af, vurderer Steen Bertelsen, som selv holdt i kø nær Holstebro - herfra er afstanden til Hvam cirka tre kilometer.

Steen Bertelsen kommer fra Feldborg, kører busrute 72 mellem Skive og Holstebro, og han skulle være i Holstebro klokken 7.25, men nåede først frem omkring en time senere.

Der var mange bilister, som vendte om og tog en anden vej i stedet, forklarer han om den timelange kø.

Midt- og Vestjyllands Politi blev også kaldt ud til de trafikale problemer.

Ifølge P4 Midt-Vests trafikradio skyldtes trafikproppen en vindmølletransport. Den første udmelding lød ifølge trafikradioen på, at vindmølletransporten skulle have tabt noget. En anden melding lød på, at transporten havde ramt en lygte på vejen. Men Steen Bertelsen havde et helt tredje gæt: At to kæmpe siloer havde ramt en lysmast nær Rasmus Færchs Vej.

Men politiet fandt hverken noget tabt eller så noget, der skulle være påkørt. Det tyder i stedet på, at det alene var en langsommelig vindmølletransport, der skabte trafikproblemerne.

- Vores patrulje fandt umiddelbart ikke noget. Men vi fik opkald fra flere utålmodige bilister, der syntes, at sådan en vindmølletransport burde køre på et andet tidspunkt, og det er en helt anden snak, siger Anders Olesen.

Vejen var helt farbar igen klokken 8.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce