Annonce
Læserbrev

Trafik. Pas på i fodgængerfeltet

Annonce

Debat: Efter julen og nytårets glæder kan man miste sin realitetssans for en tid. Som barn oplever man glæden af sine gaver, og særligt de gaver man har ønsket sig. Barnet er i en særlig julegaveglæde i nogle dage, hvor man mærker at alle julens sider med julepynt, julebagning, gavekøb, kirkegang og juleevangeliet tilsammen bringer een i et særlig tilstand, En juletilstand, hvor man skåler med naboen, som man normalt ikke skåler med eller ser Disney tegnefilm med sine børn, som man ikke har gjort i et år.

Men kort efter julen, når man begynder på arbejde igen, driver juleboblen langsomt væk fra én samtidig med, at de sidste julesmåkager bliver spist, og børnenes batteridrevne julegaver skal have nyt batteri. Jesus fødsel og formålet med hans liv om at påtage sig vores synder er langt borte i vores tanker.

Vi skal transportere os i bil, cykel og til bens, og i myldretidens, tætte, stressende og ikke overbærende juletrafik-stemning, går man ud i fodgængerfeltet, som er et helle sted i myldretiden, et pusterum mellem de masende, travle biler. Nogle tror, at fordi julegavepakken er blød, så er det den ønskede sweater og ikke et badehåndklæde til brug om et halvt år. Ligeledes tror nogle fodgængere at fordi nærmeste kørebanes biler holder tilbage, så holder også bilstrømmen i modsatte vejbane tilbage. Det er et risikabel og meget mere dystert håb end troen på, at alle bløde julegaver er dyre sweatre og ikke badehåndklæder til tøjskabet.

Tænk på dine nærmeste og din næste i julen - og tænk på dig selv, når du træder ud i fodgængerfeltet.

Arkivfoto: Lars Møller/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce