x
Annonce
Læserbrev

Trafik. GreenLab Skive og Hanstholm Havn har også brug for asfalt

Debat: Tak til vores lokale folketingspolitikere Kristian Jensen, Inger Støjberg, Carsten Kissmeyer og Kristian Pihl Lorentzen for i avisens spalter at sætte spot på regeringens nøl, når det gælder trafikinvesteringer. Det rammer både borgere og virksomheder i alle hjørner af Midt- og Vestjylland, og det er med til at gøre vækst og udvikling til stilstand og afvikling.

Her i vores hjørne af landet er vi midt i en rivende udvikling, hvor både turisterne gerne vil bruge ferien i vores lille smørhul, ligesom også virksomheder har vokseværk og nye kommer til. For eksempel har GreenLab Skive for kort tid siden fået 80 millioner kroner af Energistyrelsen til nye investeringer. Det vil give mere aktivitet og dermed også flere lastbiler og biler og dermed et større pres på vores i forvejen små veje. Også udvidelsen af Hansholm Havn giver pres på vejene i Midt- og Vestjylland, når lastbiler og biler kører ad Rute 26 og Rute 34 for at komme på motorvejen ved Herning. I Skive og Herning kommuner kan vi se frem til en stigning i trængslen og dermed ekstra spildtid på vejene i 2025 på 30 og 40 procent, hvis infrastrukturen ikke forbedres og udvides.

Væksten og arbejdspladserne er vi glade for, og vi skal gøre alt for, at den positive udvikling fortsætter. Men mange steder er der langt til en motorvej, og de veje, der fører hen til motorvejen, er for små. Hvis ikke vi skal gøre medarbejderne, virksomhederne og deres kunder trætte af trængsel og dårlig infrastruktur, så skal der ske noget, og det skal være nu. Vi har ikke tid til at vente yderligere et år eller to på, at regeringen når frem til en afklaring om, hvor der skal lægges ny asfalt. Trafikken vokser dag for dag. Det gælder både i Midt- og Vestjylland og i resten af landet.

Niels Hansen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce