Annonce
Læserbrev

Trafikønsker fra SF. Tvis-trinbræt, motorvejshul og cykelstier

Debat: SF Holstebro havde forleden besøg af SFs transportordfører Anne Valentina Bertelsen. Medlemmer fra fire nordvestjyske kommuner deltog med input til hende om trafikønsker fra vores del af landet.

Det har stor værdi at sikre en effektiv togbetjening af Nordvestjylland. Strækningen fra Struer til Vejle skal ikke nedprioriteres til en sidebane, som det skete under den tidligere regering. Vi ønsker direkte togforbindelser til Sjælland og Fyn. Derfor vil elektricifisering af strækningen være en hovedprioritet. Vi hilser med tilfredshed, at Vemb-Lemvig-Thyborøn banen snart køres med batteridrevne tog. Vi ser frem til, at det samme forhåbentlig vil ske på Holstebro – Skjern strækningen, når Midtjyske Jernbaner overtager driften.

Anne Valentina Bertelsen blev præsenteret for ønsker om et trinbræt i Tvis. Det er en gammel stationsby, hvor mange tog i forvejen holder for at vente på krydsende tog. Derfor har vi et ønske om en anlægsbevilling til et trinbræt. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, bør hun som minimum arbejde for en forundersøgelse, når partierne efter nytår indleder forhandlinger om et nyt trafikforlig.

Motorvejshullet nordøst om Herning blev også berørt. SF's tilgang til denne sag handler om trafiksikkerhed, idet bilister udfordres af forskellige vejtyper på samme strækning.

Vi har et klart ønske om, at der snarest etableres mange flere lademuligheder til elbiler i Vestjylland, vel at mærke lynopladere, så bilister undervejs kan lade effektivt og hurtigt op.

Cykelstier i det åbne land langs især statsveje bør også være i fokus. Her blev strækningen langs hovedvej 16 fra Skave til Mejrup fremhævet, ikke mindst af hensyn til skoleelever. Strækningen nord for Thorsminde i Lemvig Kommune langs rute 181 bør også have en cykelsti på østsiden. Der findes i dag ikke noget alternativ for cyklister end den trafikerede vej. Det vil betyde, at man så vil kunne cykle hele vejen rundt om Nissum Fjord på cykelstier eller småveje.

Annonce
Karsten Filsø. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce