Annonce
Læserbrev

Trafikønsker fra SF. Tvis-trinbræt, motorvejshul og cykelstier

Annonce

Debat: SF Holstebro havde forleden besøg af SFs transportordfører Anne Valentina Bertelsen. Medlemmer fra fire nordvestjyske kommuner deltog med input til hende om trafikønsker fra vores del af landet.

Det har stor værdi at sikre en effektiv togbetjening af Nordvestjylland. Strækningen fra Struer til Vejle skal ikke nedprioriteres til en sidebane, som det skete under den tidligere regering. Vi ønsker direkte togforbindelser til Sjælland og Fyn. Derfor vil elektricifisering af strækningen være en hovedprioritet. Vi hilser med tilfredshed, at Vemb-Lemvig-Thyborøn banen snart køres med batteridrevne tog. Vi ser frem til, at det samme forhåbentlig vil ske på Holstebro – Skjern strækningen, når Midtjyske Jernbaner overtager driften.

Anne Valentina Bertelsen blev præsenteret for ønsker om et trinbræt i Tvis. Det er en gammel stationsby, hvor mange tog i forvejen holder for at vente på krydsende tog. Derfor har vi et ønske om en anlægsbevilling til et trinbræt. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, bør hun som minimum arbejde for en forundersøgelse, når partierne efter nytår indleder forhandlinger om et nyt trafikforlig.

Motorvejshullet nordøst om Herning blev også berørt. SF's tilgang til denne sag handler om trafiksikkerhed, idet bilister udfordres af forskellige vejtyper på samme strækning.

Vi har et klart ønske om, at der snarest etableres mange flere lademuligheder til elbiler i Vestjylland, vel at mærke lynopladere, så bilister undervejs kan lade effektivt og hurtigt op.

Cykelstier i det åbne land langs især statsveje bør også være i fokus. Her blev strækningen langs hovedvej 16 fra Skave til Mejrup fremhævet, ikke mindst af hensyn til skoleelever. Strækningen nord for Thorsminde i Lemvig Kommune langs rute 181 bør også have en cykelsti på østsiden. Der findes i dag ikke noget alternativ for cyklister end den trafikerede vej. Det vil betyde, at man så vil kunne cykle hele vejen rundt om Nissum Fjord på cykelstier eller småveje.

Karsten Filsø. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce