Annonce
Holstebro

Traditionsrigt julemarked nærmer sig 20 år

Til julemarkedet bliver der aktiviteter både indenfor i Sognehuset og ude på Kirkepladsen. Pressebillede

Holstebro: Der har været afholdt julemarked i Sognehuset i Holstebro første lørdag i advent gennem næsten 20 år, og endnu en udgave er klar lørdag den 30. november - både inde og ude på Kirkepladsen.

- Vi håber, det bliver en hyggelig og traditionsrig dag, som vil være startskuddet på julemåneden for unge som gamle, siger sognemedhjælp Inge Damtoft i en pressemeddelelse.

Dagen begynder med konfirmandernes årlige sponsorløb til fordel for deres tur til Israel. Desuden vil man kunne høre juleevangeliet, lave julegaver, købe hjemmebag, klejner, kaffe, varm kakao, få en lille frokost, vinde gave i tombolaen, bage pandekager over bål, købe diverse husflidsprodukter, årets juledekoration samt høre Holstebro Gospelkor.

- Julemarkedet er aktuelt et samarbejde mellem FDF Holstebro 1. kreds, KFUM og K og Holstebro Menighedspleje. Det favner derfor det udenomskirkelige arbejde for alle aldre, og aktiviteterne og mulighederne denne dag afspejler derfor også alle aldersklasser, siger Inge Damtoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mange vælger fisk til julemaden

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

Annonce