Annonce
Ulfborg/Vemb

Træning med far: - Det handler om, at fædrene får noget kvalitetstid med deres børn

Mandag aften var der far og barn-træning i Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg. Her kan fædre træne sammen med deres børn, helt uden mor. Alva på 3 år hjælper sin far Michael Lund fra Ulfborg med at rydde op efter aftenens træning. Foto: Morten Stricker
I Ulfborg satte Henrik Kyhl Pedersen for år tilbage gang i et træningskoncept, der skulle binde far og søn/datter tættere sammen.
Annonce

Ulfborg: Det er som sådan ikke selve træningen, der er i centrum for den træning, der foregår i Vestjydsk Fritidscenter denne mandag aften i slutningen af august.

Her træner en stribe af fædre med deres børn hver mandag aften i vinterhalvåret. Mødre er ikke velkomne.

- Det handler om, at fædrene får noget kvalitetstid med deres børn, siger Henrik Kyhl Pedersen, der mandag kunne byde fædre og børn velkommen til sæson nummer tre af far/barn-træning i Ulfborg.

Aftenerne starter med lidt opvarmning. Og så står den ellers på øvelser. Så når datter står på hænder - skal far også. Når søn slår kolbøtter - skal far også. Og så er der hver træningsaften øvelser med bolde.

- For det at være aktiv med sit barn giver noget helt specielt. Men griner sammen, og der er ikke noget rigtigt eller forkert, siger han.


Ideen kom fra mine egne oplevelser. At det ofte ender med at være moderen, der tager med børnene til træning i en travl hverdag. Så det her handler om, at far også prioriterer nogle fritidsaktiviteter med børnene.

Henrik Kyhl Pedersen, træner til det ugentlige far/søn-arrangementet i Ulfborg


Mandag aften var der far og barn-træning i Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg. Her kan fædre træne sammen med deres børn, helt uden mor. Foto: Morten Stricker

Ideen til træningsformen fik Henrik Kyhl Pedersen for tre år siden.

- Ideen kom fra mine egne oplevelser. At det ofte ender med at være moderen, der tager med børnene til træning i en travl hverdag. Så det her handler om, at far også prioriterer nogle fritidsaktiviteter med børnene, siger han.

Annonce

Kun fædre

Skulle far være forhindret, må mor ikke overtage.

- Men det må til nøds godt være en fætter eller morfar eller lignende, siger Henrik Kyhl Pedersen.

De sidste femten minutter af træningsaftenerne får børnene fri leg. Imens sættes fædrene i gang med et lille kvarters intensiv styrketræning.

- Det er primært de store muskelgrupper, så man også lige får lidt styrketræning med, siger han.

Der er kombination af alle mulige slags øvelser disse mandage i Vestjydsk Fritidscenter. Her ses Alva på 3år sammen med sin far, Michael Lund. Foto: Morten Stricker

En gang i måneden mødes fædre og børn til fællesspisning. Sæsonen sluttes som altid af med en gymnastikopvisning i marts.

- Så er vi på gulvet sammen og laver lidt forskellige øvelser for publikum, siger han.

Sidste sæson var 23 fædre skrevet op til træningen med hvert deres barn i hånden. Indtil videre er det dog for tidligt at sige, hvor mange der bliver i år.

- Men vi regner med, at det når op på stort set samme niveau, siger Henrik Kyhl Pedersen, før træningen fortsætter.

Far får også have femten minutters intensiv styrketræning sidst på timen, mens børnene kan slappe af. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Se, hvilken herlig grund...

Annonce