Annonce
Lemvig

Trængsel for at se på storke: Publikum flokkes for at få et glimt af Yvonne og Kjeld

Jo, der kan da komme en lavtflyvende stork - men skiltet skal først og fremmest få bilisterne til at sænke hastigheden. Privatfoto
Hver weekenden holder der mange biler på Holmgaardvej, fordi folk vil se det nye storkepar i Bækmarksbro

Bækmarksbro: Der er stadig stor interesse for storkeparret i Bækmarksbro, så derfor er der nu også opsat skilte, der fortæller om reden.

- Det er organisationen Storkene.dk, der har bestilt skiltene, men kommunen har sat dem op, fortæller Per Fjeldgren, der er vært for storkeparret på Holmgaardvej.

Der er nemlig trængsel på Holmgårdvej, hvor der kommer mange forbi for at se storkeparret.

- I lørdags holdt der ti biler og 16-18 mennesker på vejen på én gang. Det er nok publikumsrekord indtil videre, siger Per Fjeldgren.

Søndag kom der endda to tandemcykler med blinde passagerer og seende fører.

- Det var blinde fra Holstebro, der var cyklet til Bækmarksbro for at se storkene. Det ærgrede mig godt nok, at storkene ikke var i reden på det tidspunkt, for så kunne de i det mindste have hørt, de knebrede med næbbet, siger Per Fjeldgren.

Storkene har efterhånden udviklet sig til en lille forretning for parrets børn, der i weekenden drev en lille kaffe- og kagebod ved vejkanten.

- Og nu får vi også lavet postkort med storkene Yvonne og Kjeld på reden, som vi sætter til salg i weekenden, siger Per Fjeldgren.

Selv om der kommer mange folk, er det ifølge Per Fjeldgren gået fantastisk godt. Storkereden står bag huset og kan derfor kun vanskeligt ses. Der er dog et punkt på landevejen, hvorfra reden kan ses uden at forstyrre den rugende stork, så derfor er opfordringen til publikum at holde sig til landevejen.

- Publikum har generelt været meget forstående og flinke, når vi har forklaret dem situationen, siger Per Fjeldgren.

Storkene.dk har hjulpet familien til at give storkene er godt liv. Der er blandt andet indkøbt en ny gittermast, der skal erstatte den hældende træmast, som storkereden i dag balancerer oven på. Desuden er der indkøbt en fryser med fisk, som storkene bliver fodret med.

- Jeg fodrer dem hver morgen og hver aften, siger Per Fjeldgren.

Og foreløbigt ser storkene ud til at nyde tilværelsen uden at lade sig forstyrre af den voldsomme interesse. De ruger stadigvæk i toppen af den høje storkerede, og hvis alt går godt, kan der ventes storkeunger inden grundlovsdag.

En af storkene ved Flynder onsdag aften, mens den søgte føde på en nærliggende mark. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce