Annonce
Navne

Tove var ærligheden og kærligheden selv

Tove Daugaard Mikkelsen var udlært defektrice, men fik en lang karriere inden for avisverdenen. Privatfoto
Annonce

Tanker tænkt i forbindelse med Tove Daugaard Mikkelsens død. Nedfældet af en bror og svigerinde, Poul Henning Daugaard og Aase Baden Lauridsen:

På en sensommersøndag, hvor ”Septembers himmel var så blå”, forlod vores elskede Tove denne verden. Tove sov ind i hjemmet med sin mand, Kai, og deres datter Ulla ved sin side.

At vi en dag inden så længe skulle miste vores afholdte søster og svigerinde, var forudset. Tove havde allerede for flere år siden – i januar 2017 - fået en kræftdiagnose, som ville medføre døden. Men hun holdt fast ved livet. Tove ville leve, mens hun var her.

Hun kom i livsforlængende behandling, senest hos det palliative team med hjemsted i Herning. Og selv om Tove havde diagnosen at forholde sig til, hørte vi hende sjældent beklage sig over sin skæbne. Hun vedblev at deltage, så godt hun kunne, i sammenkomster med familie og venner, hun ville være og var til det sidste sine børnebørns mormor og farmor. Og hun nåede sidste år i december at holde en dejlig 70-års fødselsdagsfest på en af byens spiserestauranter.

Tove og Kai havde kendt hinanden, siden de gik i skole sammen. Hvor Tove var den ivrige og impulsive, var Kai den rolige og eftertænksomme. De supplerede hinanden godt. Og Kai var Tove en trofast beskytter og støtte under hele hendes sygdomsforløb.

Med Toves død er et afholdt menneske gået bort. Et menneske, som fyldte meget i sin mands, sine børns og børnebørns og venners liv. For Tove vidste man, hvor man havde. Hun var et meget kærligt menneske, hun var også et menneske med temperament, der sagde tingene lige ud til høj eller lav. Blev en person, det kunne være en arbejdskollega eller et barn, uretfærdig behandlet, gik Tove uforfærdet i brechen for vedkommende. Fik man en ven i Tove, havde man det for altid.


At vi en dag inden så længe skulle miste vores afholdte søster og svigerinde, var forudset. Tove havde allerede for flere år siden – i januar 2017 - fået en kræftdiagnose, som ville medføre døden. Men hun holdt fast ved livet.


Tove blev uddannet defektrice på Svane Apoteket i Holstebro. Hun arbejdede efterfølgende som lægesekretær hos lægerne Kildsig og Nedergaard, indtil hun i 1972 blev headhuntet til at stå for regnskab og administration på Holstebro Posten.

Dette blev begyndelsen til en lang karriere inden for avisverdenen.

Holstebro Posten blev i 1995 solgt til et konsortium bestående af de tre Stiftstidender, Aalborg, Fyens og Aarhus samt Berlingske Tidende. Konsortiet havde flere år forinden overtaget De Bergske Blade.

Samtidig med købet af Holstebro Posten stiftedes Midt-/Vestjyske Distriktsaviser A/S, hvor tanken nu var, at selskabet skulle opkøbe allerede eksisterende distriktsblade/ugeaviser i området Midt- og Vestjylland. Tove Mikkelsen havde samtidig fået titel af bogholder.

Efterhånden som opkøbet af flere ugeaviser lykkedes, voksede firmaet i en grad, så der var krav om, at også Midt-/Vestjyske’s ugeaviser skulle overgå til digital administration samtidig med ejeravisernes egne produktioner.

Tove blev ikke uventet udnævnt til såkaldt superbruger for Midt-Vestjyske Distriktsaviser, hvorefter Berlingske Tidende fik øje på hendes gode administrative evner og krævede, at evnerne skulle bruges som superbruger og finansiel instruktør indenfor ejerkredsens samlede ugeavisavis-produktion, men nu med en indsats i København tre dage om ugen. Hun fortsatte sit arbejde i Holstebro og København indtil sin pensionering i 2012.

Tove efterlader sig sin mand, Kai, datteren Ulla, der er sygeplejerske i København og gift med Per, sønnen Thomas, der er tandlæge i Vejle og gift med Annette samt fem børnebørn.

Hun blev bisat mandag den 5. oktober fra Holstebro Kirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nye politivåben?

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce