Annonce
Digitalt

"Tour de France 2019"-anmeldelse: Cykelshorts til sofakartofler

Tour de France 2019 er fin underholdning, hvis en etape på tv fx kan second screenes. Pr-foto

Multi-platform: For de mange af os, der tilbringer en for stor del af sommeren foran skærmen for at følge andres cykelstrabadser på kryds og tværs af Frankrig frem for selv at komme ud og få rørt os, er der nu hjælp til selvhjælp i form af "Tour de France 2019" til Xbox og PlayStation.

Annonce

Når man først har lært det ...

Som navnet også antyder, er spillet bygget op om det ene cykelløb, selv om der også er en god håndfuld andre løb med. Men hvad spillet måske mangler i dybde, har det til gengæld i stemning som det perfekte match til de kedelige sprinteretaper på tv, der nu kan second-screenes, mens husalteret i stedet indtages af den digitale version af det legendariske etapeløb.

Efter et par hurtige - i øvrigt ganske underholdende - minigames med forskellige udfordringer for lige at få styringen helt plads kan selv helt nye spillere sagtens begå sig i verdens største cykelløb. Ja, faktisk går der ikke ret længe, før man har så godt styr på alle aspekter af spillet, at man styrer sit hold med en så sikker hånd, at selv Bjarne Riis ville være stolt. Og det er faktisk ganske tilfredsstillende, når taktikken lykkes, og man kan kaste cyklen først ind over stregen i en massespurt eller tage tid fra konkurrenterne i de høje bjerge.

Variationen mangler

En smule malurt er der dog i drikkedunken, idet både lyd- og billedsiden bærer præg af at være meget ensidig; hele Frankrig både lyder og ser ens ud, hvilket i den grad går ud over spillets holdbarhed.

Kæden kunne også godt strammes lidt, hvad angår styringen, dog bliver det aldrig så dårligt, at den helt hopper af.

Overordnet set er spillet ganske vellykket, så hvis man gerne vil prøve sine cykeltaktiske kundskaber af, er spillet helt sikkert et kig værd. Og selvom førertrøjen har den forkerte farve, kan spillet garanteret også bruges, når etaperne føles lidt for lange i Vueltaen...

Titel: Tour de France 2019

Platform: Xbox One, PS4

Udgivelsesdato: 2. juli

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce