Annonce
Kultur

BMGP: Totalt udsolgt fest for børn og deres familier

Eleverne på FGU-skolen havde fremstillet fire modeller af, hvordan en indgangsportal kunne se ud - og dem præsenterede de for BMGP-folkene, der så valgte den, de syntes bedst om. Privatfoto
339 børn med 12 sange dyster lørdag den 9. november om at kunne løfte "Den Gyldne Node" til sidst i Gråkjær Anrea.
Annonce

Holstebro: Sidste år havde man 50 ledige pladser i Gråkjær Arena, da der blev blændet op for det store show i anledning af 30 års jubilæet for Børne Melodi Grand Prix.

Sådan er det ikke i år. Hver eneste af de 1150 billetter er solgt til den 31. udgave af årets glimmer-, spotlight- og musikfest for børn og deres familier.

- Det er første gang, at vi har totalt udsolgt i Gråkjær Arena, men det er jo et positivt problem, siger produktionsleder Ulla Armose, Holstebro.

Det er hende, der har opgaven med at finde et rimeligt leje for de fremtidige shows ovenpå det brag af en fest med fyrværkeri, som sidste års jubilæum bød på.

- Alting forandrer sig med tiden, men vi prøver på at skabe en tradition, hvor vi helst ikke vil lave om på de faste indslag. Og det er faktisk også svært at ændre alt for meget, for der skal jo altså synes 12 sange og voteres, forklarer hun.

Årets tema er "Bæredygtighed", og man har da også genbrugt de to konferenciers, der igen i år er H.C. Østerby og Betty Bech.

- Uden at afsløre alt for meget, kan jeg sige, at dommernes dialog også kredser omkring temaet bæredygtighed, og at Betty for eksempel synes, at hun bærer sin kjole dygtigt, smiler Ulla Armose.

I alt 339 børn fra 2. til 6. klasse skal sidde i greenroom og vente spændt sammen med deres pædagoger.

- Jeg kan se, at nogle af de 12 sange også handler om bæredygtighed og miljø, men ellers handler det som så ofte før om venskab og om at passe på hinanden, siger Ulla Armose.

Selve BMGP-showet tænker faktisk også i bæredygtighed. FGU-skolen (Den forberedende grunduddannelse, red.) har en musik- og teaterlinje, og de har lavet indgangspartiet til årets show. Det består af fire pavilloner, som står hen over den røde løber, så man går igennem en slags fest-tunnel. Og den kan genbruges.

- Det er kun enkelte dele, der skal udskiftes fra år til år. Vi har også en mængde elementer inde i salen, der er seks år gamle, og de kæmpestore bogstaver i træ er fra forrige år og bliver også genbrugt, forklarer Ulla Armose.

Uden de 24 frivillige, der dukker op fredag for at hjælpe med at bygge blandt andet greenroom op, gik det slet ikke.

- Vi er så glade for, at der igen i år er forældre, der melder sig til at bygge op og pille ned igen, siger Ulla Armose.

BMGP, der begynder klokken 15.30 lørdag eftermiddag, varer lidt over to timer inklusive en pause.

De 12 sange ved BMGP

1. Mejrup Skole SFO med sangen: “Smuk som du er”.

2. Vestbyen Friskole SFO med sangen: “Fed musik”.

3. Nørre Boulevard Skolens SFO med sangen: “YouTube kattevideo Superstar”.

4. Tvis SFO med sangen: “Det starter lige her”.

5. Halgård SFO med sangen: “Joio”.

6. Vemb SFO med sangen: “Pas på vores jord”.

7. Sevel Skole og Børnehus med sangen: “Jeg vil hellere have slik!”.

8. Naur-Sir Børnehus med sangen: “Er vi stadig venner?”.

9. Nr. Felding Skole og børnehus med sangen: “Spas og løjer”.

10. Ulfborg SFO med sangen: “Kaptajn supersej”.

11. Idom-Råsted Skole SFO med sangen: “Klogskabsfantasiens land”.

12. Holstebro Friskole SFO med sangen: “Husk at bruge din skraldespand”.

Der er guld og glitter, fest og farver, spotlight og nerver i det greenroom, hvor de 339 børn og deres pædagoger sidder og venter på afgørelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce