x
Annonce
Kultur

BMGP: Totalt udsolgt fest for børn og deres familier

Eleverne på FGU-skolen havde fremstillet fire modeller af, hvordan en indgangsportal kunne se ud - og dem præsenterede de for BMGP-folkene, der så valgte den, de syntes bedst om. Privatfoto
339 børn med 12 sange dyster lørdag den 9. november om at kunne løfte "Den Gyldne Node" til sidst i Gråkjær Anrea.

Holstebro: Sidste år havde man 50 ledige pladser i Gråkjær Arena, da der blev blændet op for det store show i anledning af 30 års jubilæet for Børne Melodi Grand Prix.

Sådan er det ikke i år. Hver eneste af de 1150 billetter er solgt til den 31. udgave af årets glimmer-, spotlight- og musikfest for børn og deres familier.

- Det er første gang, at vi har totalt udsolgt i Gråkjær Arena, men det er jo et positivt problem, siger produktionsleder Ulla Armose, Holstebro.

Det er hende, der har opgaven med at finde et rimeligt leje for de fremtidige shows ovenpå det brag af en fest med fyrværkeri, som sidste års jubilæum bød på.

- Alting forandrer sig med tiden, men vi prøver på at skabe en tradition, hvor vi helst ikke vil lave om på de faste indslag. Og det er faktisk også svært at ændre alt for meget, for der skal jo altså synes 12 sange og voteres, forklarer hun.

Årets tema er "Bæredygtighed", og man har da også genbrugt de to konferenciers, der igen i år er H.C. Østerby og Betty Bech.

- Uden at afsløre alt for meget, kan jeg sige, at dommernes dialog også kredser omkring temaet bæredygtighed, og at Betty for eksempel synes, at hun bærer sin kjole dygtigt, smiler Ulla Armose.

I alt 339 børn fra 2. til 6. klasse skal sidde i greenroom og vente spændt sammen med deres pædagoger.

- Jeg kan se, at nogle af de 12 sange også handler om bæredygtighed og miljø, men ellers handler det som så ofte før om venskab og om at passe på hinanden, siger Ulla Armose.

Selve BMGP-showet tænker faktisk også i bæredygtighed. FGU-skolen (Den forberedende grunduddannelse, red.) har en musik- og teaterlinje, og de har lavet indgangspartiet til årets show. Det består af fire pavilloner, som står hen over den røde løber, så man går igennem en slags fest-tunnel. Og den kan genbruges.

- Det er kun enkelte dele, der skal udskiftes fra år til år. Vi har også en mængde elementer inde i salen, der er seks år gamle, og de kæmpestore bogstaver i træ er fra forrige år og bliver også genbrugt, forklarer Ulla Armose.

Uden de 24 frivillige, der dukker op fredag for at hjælpe med at bygge blandt andet greenroom op, gik det slet ikke.

- Vi er så glade for, at der igen i år er forældre, der melder sig til at bygge op og pille ned igen, siger Ulla Armose.

BMGP, der begynder klokken 15.30 lørdag eftermiddag, varer lidt over to timer inklusive en pause.

De 12 sange ved BMGP

1. Mejrup Skole SFO med sangen: “Smuk som du er”.

2. Vestbyen Friskole SFO med sangen: “Fed musik”.

3. Nørre Boulevard Skolens SFO med sangen: “YouTube kattevideo Superstar”.

4. Tvis SFO med sangen: “Det starter lige her”.

5. Halgård SFO med sangen: “Joio”.

6. Vemb SFO med sangen: “Pas på vores jord”.

7. Sevel Skole og Børnehus med sangen: “Jeg vil hellere have slik!”.

8. Naur-Sir Børnehus med sangen: “Er vi stadig venner?”.

9. Nr. Felding Skole og børnehus med sangen: “Spas og løjer”.

10. Ulfborg SFO med sangen: “Kaptajn supersej”.

11. Idom-Råsted Skole SFO med sangen: “Klogskabsfantasiens land”.

12. Holstebro Friskole SFO med sangen: “Husk at bruge din skraldespand”.

Der er guld og glitter, fest og farver, spotlight og nerver i det greenroom, hvor de 339 børn og deres pædagoger sidder og venter på afgørelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce