Annonce
Ulfborg/Vemb

Torsdags-start på Ulfborg Marked: Ungdomsdisko, banko og sjålne karrusel-lys

Lyset fra siderne af flyene på børnekarrusellen fra Mies Tivoli er forsvundet. Foto: Jan Briks
Ulfborg Marked 2019 er torsdag aften så småt i gang, før det fredag går løs for alvor. Det er 179. gang, der afholdes marked i Ulfborg.

Ulfborg: Torsdag aften er der både glæde og irritationer i luften forud for fredagen, hvor Ulfborg Marked for alvor går i luften.

Irritationerne finder vi hos Mie Svendsen, der har Mies Tivoli, som nu for femte år stiller op på Ulfborg Marked, og som har været i gang med at stille karruseller, radiobiler og øltelte op siden i tirsdags.

For tivoliet kørte fredag en børnekarrussel op til parkeringspladsen ved de nye søer i Ulfborg - hvor de regnede med, den kunne stå i fred, til den skulle bruges fredag. Men sådan skulle det ifølge ejeren af tivoliet ikke gå:

- Jamen, nogen har stjålet alt lyset på den og så de her kabler, der gør, at flyverne på karusselen kan komme op i luften, fortæller hun, da de sidste forberedelser er i gang torsdag aften.

- Så vi er kommet på lidt af en opgave. Vi kan godt få den til at køre rundt, men børnene vil jo gerne op i luften. Jeg synes der er ærgerligt, at folk ikke kan lade ens ting være, siger Mie Svendsen, der, siden hun opdagede det, har prøvet at finde frem til synderen. Det er dog endnu ikke lykkedes.

Annonce
I et af teltene på årets Ulfborg Marked bliver der hygget til ungdomsfest. Foto: Jan Briks

Hygge med vennerne

Inde i markedspladsens telte er stemningen dog en helt anden. Mens der i det store telt bliver spillet banko, er der her - i det lille telt - et halvt hundrede af Ulfborg og omegns unge fra syvende til tiende klasse samlet til alkoholfri fest med konkurrencer, musik og hygge indtil klokken ti, hvor diskoteket igen lukker.

En af dem, der i aften er med til fest, er 13-årige Emilia Gadegaard Hansen, der går i ottende klasse på Ulfborg Skole. Det er andet år, hun er afsted til ungdomsfest:

- Jeg synes, det er fedt, at man kan tage til fester uden, at der er alkohol med. Så sidder man og snakker med sine venner, hygger sig, og hører lidt god musik, og så plejer vi at danse den sidste time. Det er mega hyggeligt, siger hun.

For 13-årige Kasper Muckert, der går i syvende klasse på Ulfborg Skole, er det første år, han er afsted til ungdomsfesten:

- Det er jo bare hygge. Så sidder man og snakker med ens venner, siger han, mens DJ'en spiller i baggrunden.

Han kommer ligesom Emilia Gadegaard Hansen tilbage i morgen, når markedet for alvor starter:

- Det er jo rigtig hyggeligt at gå rundt med sine venner og kigge på kræmmere og prøve forlystelser. Og det er jo et højdepunkt på året. Det ligger lige under fødselsdag og jul, siger Kasper Muckert, før han går tilbage ind til festen.

Det er i år 179. gang, der afholdes Ulfborg Marked.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce