Annonce
Holstebro

Torsdag kan Danmark lukke for tyske gæster: Lokal udlejer har haft 0 corona-tilfælde blandt omkring 10.000-12.000 gæster

- Siden den 15. juni, hvor der igen blev åbnet op, har vi ikke hørt om, at nogen skulle være smittet, siger Johannes Olesen, der er medejer af Klitferie. Alligevel kan han nu efter alt at dømme se frem til en ny nedlukning. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Brancheforening forsøger at forhindre en grænselukning. Vi har haft omkring 10.000-12.000 gæster siden genåbning og har ikke hørt om smitte, siger forundret sommerhusudlejer.
Annonce

Holstebro: Selvom Johannes Olesen i øjeblikket har ferie, så optager hans arbejdssituation en stor del af hans vågne timer.

- Jeg følger med hele tiden, siger medejeren af Klitferie, som især udlejer sommerhuse i Holstebro Kommune.

Grunden er, at Udenrigsministeriet efter alt at dømme vil fraråde ikke-nødvendige rejser til Tyskland på grund af landets høje smittetal. Tyskland har haft gennemsnitligt 42,1 smittede om ugen per 100.000 indbyggere i de to forgangne uger - grænsen går ved 30. Det tal forventes at medføre et indrejseforbud for folk fra Tyskland uden et anerkendelsesværdigt formål.

Og det rammer sommerhusbranchen. Her håber man at kunne forhindre en lukning.

- Vi har modtaget en mail fra vores brancheforening, om at man overvejer at lukke grænsen, og i den forbindelse har brancheforeningen spurgt alle medlemmer, om vi har set tilfælde af smitte i nogle af feriehusene, siger Johannes Olesen, hvis eget svar er klart:

- Siden den 15. juni, hvor der igen blev åbnet op, har vi ikke hørt om, at nogen skulle være smittet.


Skulle det komme til en lukning, ville jeg trods alt være glad for, at vi er kommet så langt hen i oktober.

Johannes Olesen, medejer, Klitferie.


Ud af hvor mange gæster? Cirka 10.000-12.000, vurderer Johannes Olesen.

- Nu håber jeg bare, at kollegerne kan sige det samme, så det resultat kan sendes ind til ministeriet. Men jeg ved jo, hverken hvad de andre kan berette om, eller om ministeriet overhovedet vil høre efter os, siger Johannes Olesen, der ligeledes har foreslået en hurtig test af tyske turister ved grænsen.

Annonce

Fuldstændig forkert

En lukning kan blive en ærgerlig nyhed for de tyske sommerhusturister, der sidste år stod for over 300.000 overnatninger i Danmark alene i november.

For Carlos Villaro Lassen, administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, er det svært at se, at sommerhusgæsterne skulle udgøre en betydelig smittefare.

Grænsen

Folk fra karantænelande må stadig rejse ind i Danmark, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål.

Det kan for eksempel være, hvis de arbejder eller har en kæreste i Danmark.

Det gælder også som et anerkendelsesværdigt formål, hvis man ejer sit eget sommerhus, men altså ikke hvis man lejer et.

Folk fra Slesvig-Holsten kan rejse ind i Danmark uden et anerkendelsesværdigt formål, hvis de kan fremvise et negativt prøvesvar på en coronaprøve.

- Det er fuldstændig forkert at lukke for sommerhusgæster, som er personer, der kommer i egen bil og tager ud i et sommerhus, hvor de holder social afstand - ikke bare to meter, men 100 meter, siger han.

Rejsevejledningerne bør desuden baseres på regioner i stedet for lande, mener Carlos Villaro Lassen. Han synes ikke, det giver mening at se på et stort land som Tyskland som ét samlet smitteudbrud.

Annonce

Ikke godt men...

Johannes Olesen vil ligeledes være godt og grundig træt af en lukning. Han kan dog finde en smule at lune sig på:

- Skulle det komme til en lukning, ville jeg trods alt være glad for, at vi er kommet så langt hen i oktober. Her i oktober har vi skullet have 600 familier, og på nuværende tidspunkt mangler vi cirka at få besøg af de sidste 100, og derudover er november en stille måned. Det er ikke godt, hvis vi skulle se en lukning, men der findes ingen bedre måned at gøre det i end i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce