Annonce
Erhverv

Topscorer: Hvidbjerg Bank giver højeste rente til konfirmander

Årets konfirmander kan se frem til den højeste rente hos Hvidbjerg Bank. Arkivfoto: Annelene Petersen
Hvidbjerg Bank giver ti procent i rente til konfirmanderne resten af 2019. Det er det bedste banktilbud i Danmark.

Holstebro: De kommende uger kan årets konfirmander se frem til store fester, flotte gaver og en del penge på kontoen.

Men i en tid med meget lave renter, er det meget svært at få pengene til at yngle.

Bankportalen Mybanker, der sammenligner danske banker, har kigget nærmere på danske bankers renter til konfirmanderne.

Og her løber Hvidbjerg Bank af med sejren med en rente på 10 procent resten af året. Derefter er renten 0,25 procent. På de næste pladser kommer Frøs Sparekasse og Fanø Sparekasse.

For konfirmanden betyder det konkret, at man ved et indskud på 10.000 kroner i Hvidbjerg Bank vil være 666 kroner rigere otte måneder senere. Har man 25.000 kroner, vil man være 1665 kroner rigere over samme tidsperiode.

Alle bankerne i undersøgelsen har sat et indskudsloft på, hvor meget man må indskyde på konfirmationskontoen. Der er også en række andre bindinger og forbehold. Tilbuddet i Hvidbjerg Bank gælder kun for nuværende kunder.

- Bankerne konkurrerer om kunderne, og derfor vælger nogle banker at lave attraktive vilkår for årets konfirmander. Det vælger de at gøre for at få fat i nye, unge kunder, som måske en dag vil blive gode boligkunder, siger kommunikationschef hos Mybanker Ulrik Marschall i en pressemeddelelse.

Et andet af de lokale pengeinstitutter, Vestjysk Bank, tilbyder en rente på 0,25 procent.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce