Annonce
Sport

Topholdet Aalborg banker GOG og stormer videre

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
GOG var aldrig tæt på at true Aalborg, da det lørdag blev til et nederlag på 26-32 til nordjyderne.

Aalborg Håndbold har taget på GOG.

Lørdag slog nordjyderne sidste sæsons fynske guldrivaler for femte kamp i træk, da det blev til en sejr på 32-26 i Gigantium i Aalborg.

Sejren er Aalborg 11. i træk i ligaen og bringer de forsvarende mestre op på 27 point på førstepladsen. Det er otte point mere end nummer to, TTH Holstebro, der dog har spillet en kamp færre.

GOG's vicemestre har 16 point på tabellens syvendeplads.

Første halvleg lørdag var en tæt affære. GOG indledte målscoringen og havde i den første periode en lille fod foran, men så tog Aalborg teten og kom foran 7-5. GOG svarede igen, inden nordjyderne sluttede halvlegen af med en god periode, der sendte dem til pause foran 18-15.

Der stod Aalborg på det hele i anden halvleg. Henrik Møllgaard sendte de forsvarende mestre foran 22-16 efter lidt over fem minutter, og hjemmeholdet var i kontrol.

GOG kom op på minus fire mål, men tættere på kom fynboerne aldrig. Med fem minutter tilbage var Aalborg igen foran med seks, og så var kampen så godt som lukket.

Udeholdets Lasse Møller blev topscorer med 11 mål.

Senere lørdag leverede Lemvig-Thyborøn en mindre sensation, da det hjemme lykkedes at slå Skjern 27-24 efter at have været bagud 13-14 ved pausen.

Det var blot anden gang i sæsonen, at Lemvig-Thyborøn kunne gå fra banen med to point, og det sluttede samtidig en stime på 11 kampe i træk uden sejr.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce