Annonce
Lemvig

Liv i tomme lokaler efter flere år: Ny butik slog dørene op

Pia Blaabjerg Jepsen er indehaver af Topfashion, der nu har afdelinger i både Struer og Lemvig. Foto: Allan Damgaard
Torsdag den 31. oktober slog Topfashion dørene op til sin nye Lemvig-afdeling, og det vrimlede med kunder på den første åbningsdag.

Lemvig: Dametøjsbutikken Topfashion fra Struer slog torsdag den 31. oktober dørene op til sin nye Lemvig-afdeling i Østergade, og dermed er der kommet nyt liv i et butikslokale, der har stået tomt i efterhånden nogle år.

Pia Blaabjerg Jepsen er indehaver af Topfashion, og hun var selv til stede på åbningsdagen i Lemvig.

- Der har virkelig været mange kunder i dag, så vi har fået en perfekt start her i Lemvig, sagde Pia B. Jepsen, da avisen kiggede forbi midt på eftermiddagen.

Her havde Pia B. Jepsen og hendes to medarbejdere travlt med at ekspedere de mange kunder, der var fristet af åbningstilbuddene.

Blandt medarbejderne kunne man finde Michelle Collin, og det er hende, der kommer til at stå for den daglige ledelse af Lemvig-afdelingen, mens Pia B. Jepsen hovedsageligt vil være i Struer-afdelingen.

- Ind imellem vil jeg dog også være i Lemvig-afdelingen, sagde Pia B. Jepsen.

Den nye Topfashion-afdeling ligger dér, hvor tøjbutikken Venus tidligere lå. Det var i begyndelsen af 2016, at Venus lukkede. Det er Vestjysk Bank, der ejer bygningen.

Baggrunden for Topfashions etablering i Lemvig skal findes i lukningen af Butik Helle i Lemvig.

- Det er ærgerligt, at Butik Helle er lukket ned, og man således ikke længere kan købe de tøjmærker i Lemvig, som butikken solgte. I Topfashion sælger vi nogle af de samme mærker, og derfor er det nærliggende at åbne en afdeling i Lemvig. Det er første gang, vi åbner en afdeling uden for Struer, sagde Søren B. Jepsen, da vi for et par uger siden skrev om Topfashions etablering i Lemvig.

Søren B. Jepsen hjælper hustruen med nogle af de bagvedliggende ting i forretningen - blandt andet med regnskab.

De har drevet forretning i 16 år - på et tidspunkt med to forretninger i Struer. For nogle år siden blev butikkerne slået sammen til én. Topfashion har desuden en webshop, og både den fysiske del og webshoppen har ifølge Søren B. Jepsen et godt salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce