Annonce
Biler

Topdesigner giver nyt liv til billedskøn klassisk sportsvogn

Den i forvejen smukke Aston Martin Vanquish er ændret på over 100 punkter, som er med til at gøre den en snes yngre. Det gælder bl.a. nye spoilere i kulfiber-materialer. Foto: Callum
Den navnkundige bildesigner Ian Callum genskaber 25 eksemplarer af sin billedskønne Aston Martin Vanquish fra starten af dette årtusinde.

Den kendte danske Cobra-maler Asger Jorn lavede i sin tid en serie billeder, hvor han malede oven på andres værker. Sådan noget sker også i bilernes verden. Bare med den forskel, at det her er kunstneren, som ommøblerer sit eget værk. Vi taler om den nærmest ikoniske bildesigner Ian Callum, der har været med til at genrejse Jaguar Landrover med en række nyskabende modeller. Det gælder bl.a. Jaguar F-Type, F-Pace og I-Pace. Men han stoppede tidligere på året. Det skete for at starte sit eget designstudio.

En af de første opgaver går ud på at give en opdatering til den i forvejen billedskønne Aston Martin Vanquish fra 2001, som han selv designede i sin tid hos Aston Martin. Den elegante coupé med V12-motor har fået en opgradering over hele linjen, som bl.a. omfatter nye karrosseridele og spoilere i kulfiber, 20 tommer hjul og full LED-lygter for og bag.

Annonce
V12-motoren er opgraderet med 60 hk, så den nu yder 580 hk. Foto: Callum

Tag uret med

I alt er der foretaget over 100 ændringer på bilen, der i forvejen altså nærmest har et tidløst designsnit. Rent praktisk er planen at ombygge 25 donorbiler, og det bliver ikke billigt. Du skal nemlig lægge 550.000 pund – eller 5,6 mio kr. før danske afgifter, men så leverer Callum også en donorbil. Man kan dog også møde op med sin egen bil og få den ombygget.

Til gengæld kan man så glæde sig over et interiør, hvor den bedagede betjening fra starten af dette årtusinde er skiftet ud med en otte-tommer-skærm, der har Apple Carplay. Som om det ikke var nok, er der integreret et ur fra den eksklusive engelske urproducent Bremont. Det kan endda tages med og bruges som lommeur. Sæderne er ombetrukket med læder fra den skotske producent ”Bridge of Weir”, mens bagsædet er røget ud for at skabe mere plads til bagage. Det var en af svaghederne i modellen.

Flere hk

V12-motoren er heller ikke gået ram forbi. Her er effekten øget med 60 hk, så den nu leverer 580 hk, og man kan nu bestille en ny sekstrins gearkasse. Samtidig er undervognen opgraderet, så den byder på mere komfort, uden at det går ud over de sportslige egenskaber.

Aston Martin Vanquish blev fremstillet i 2.589 eksemplarer og erstattet af en ny Vanquish model i 2012. Den blev i fjor afløst af Aston Martin Superleggera. Aston Martin vil dog genoplive navnet til en kommende model med centermotor.

Indendørs har bilen fra starten af dette årtusinde fået storskærm med Apple Carplay, et eksklusivt Bremont-ur, som kan tages med og indtræk i skotsk læder. Foto: Callum
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce