Annonce
Navne

Topdansere er klar til et nyt livskapitel

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson stopper den aktive karriere om et par uger. Arkivfoto
Bjørn Bitsch og Ashli Williamson stopper karrieren, men de slipper ikke dansen. De vil stadig undervise, og så er der andre ting i livet, som får mere opmærksomhed - blandt andet Borbjerg Møller Kro, som de ejer.
Annonce

Karup/Borbjerg: Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er det mest vindende dansepar nogensinde.

Rekordlisten er alenlang og tæller blandt andet otte verdensmesterskaber, hvoraf det seneste blev vundet sidste år.

Men nu er det snart slut. I de kommende weekender danser parret, som har til huse i Karup, de sidste store internationale turneringer i henholdsvis Tyskland og Portugal - og herefter stopper den del af dansekarrieren som handler om konkurrencer.

- Det føles bare som det helt rigtige tidspunkt. Vi vil gerne stoppe på toppen, og da vi sidste år vandt vores VM nummer otte opfyldte vi det, som har været vores mål gennem vores karriere. Men på det tidspunkt var vi ikke klar til at stoppe. Derfor tog vi et år mere, men nu er vi enige om, at det bare føles rigtigt, så vi er klar til det næste kapitel i livet, siger Bjørn Bitsch.

Det har været en lettelse at få meldt karrierestoppet ud.

- Når man har sagt sådan noget, så fanger bordet. Derfor var vi klar over, at vi skulle være helt sikre - og det er vi. Det er en beslutning, som vi er glade for.

- Selvfølgelig bliver det svært at slippe det, men det er jo ikke en beslutning, som vi har taget fra den ene dag til den anden. Så havde det været umuligt. Det har været undervejs i et år, så vi har haft tiden til at tænke over, hvordan tilværelsen kommer til at se ud fremover, siger danseren.

Suveræne dansere

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson

Bor i Karup og har et dansestudie i Aarhus

8 dobbelte verdensmestre

6 dobbelte verdensrekordholdere

18 gange danske mestre

Dobbelte europamestre

Annonce

Kalenderen bliver fyldt

Selv om selve konkurrencedelen slutter den 9. november i Portugal, så slipper Bjørn Bitsch og Ashli Williamson ikke dansen.

De har stadig tænkt sig at undervise og træne rigtig mange par via dansestudiet i Aarhus og i privaten i Karup. Derudover er planen, at de også vil bruge mere tid på Borbjerg Møller Kro og Hotel, som danserne ejer.

Samtidig har de også gang i lanceringen af flere internetbaserede virksomheder.

- Så vi kommer ikke til at ligge på den lade side. Kalenderen skal nok blive fyldt, siger Bjørn Bitsch.

Netop nu træner danserne intenst på at blive klar til karrierens sidste konkurrencer.

- Det er da underligt, men når vi træner, er vi vildt koncentrede, så vi tænker ikke over, at det nu er sidste gang. Den går mere på, at vi rigtig gerne vil gøre alt, hvad vi overhovedet kan. For vi vil nemlig slutte med en rigtig god præstation, siger han.

Efter blandt andet at have vundet otte VM-titler er karrieren snart slut for Bjørn Bitsch og Ashli Williamson. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce