Annonce
Holstebro

Tonsvis af secondhand og vintage tøj indtager Slagteriet

Genbrug har været et hit gennem de seneste år - og køb af secondhandtøj er endda en voksende trend, efterhånden som interessen for verdens klimaproblemer tager til. Foto: Hello Vintage
Køb genbrugstøj, lyt til bloggeren Johanne Stenstrup, der opfordrer til en mere bæredygtig livsstil - og lær i en workshop at reparere dit eget tøj.

Holstebro: Omsorg for Kloden og klimaet er i høj kurs og dermed også en begrænsning af "forbrugsvanviddet". Derfor er genbrug stort.

Søndag den 23. juni fra klokken 12 til 16 sætter Kulturdivisionen fokus på genbrug med tonsvis af secondhand tøj.

- Vores secondhand bazar har været en tilbagevendende begivenhed på Slagteriet siden 2016, og for at videreudvikle konceptet har vi i år indgået et samarbejde med Hello Vintage som tidligere har afholdt store vintagemarkeder i Aarhus og København. På stativer ruller de to tons vintage tøj fra 60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne til mænd og kvinder ind og ligesom bland-selv-slik fastsættes prisen pr. vægt. For 250 kroner per kilo - så kan man mixe og matche som man lyster, siger Mette Sandholt fra Kulturdivisionen.

Markedet er ikke kun en mulighed for at forny garderoben. Der er også mulighed for at møde Johanne Stenstrup, som via sin Instagramblog og hos det både fysiske og digitale samlingspunkt Sustain Daily inspirerer til en mere bæredygtig livstil. Hun holder fra klokken 13 foredraget "Fra tøjspild til garderobeglæde". Det er ikke en dundertale mod tøjindustrien, men en guide til hvordan man selv kan gøre en positiv forskel gennem sit tøj.

På markedet vil der ligeledes være workshop med hobbybutikken Krea Delux, som står klar med symaskiner, materialer og hjælp og vejledning til, hvordan man reparerer eller forlænger levealderen på sit tøj.

Secondhand & Vintage Bazaren afvikles samtidig med Street Food Festivalen på Slagteriet, Vendersgade 14, Holstebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce