Holstebro

Tonsvis af secondhand og vintage tøj indtager Slagteriet

Genbrug har været et hit gennem de seneste år - og køb af secondhandtøj er endda en voksende trend, efterhånden som interessen for verdens klimaproblemer tager til. Foto: Hello Vintage
Køb genbrugstøj, lyt til bloggeren Johanne Stenstrup, der opfordrer til en mere bæredygtig livsstil - og lær i en workshop at reparere dit eget tøj.

Holstebro: Omsorg for Kloden og klimaet er i høj kurs og dermed også en begrænsning af "forbrugsvanviddet". Derfor er genbrug stort.

Søndag den 23. juni fra klokken 12 til 16 sætter Kulturdivisionen fokus på genbrug med tonsvis af secondhand tøj.

- Vores secondhand bazar har været en tilbagevendende begivenhed på Slagteriet siden 2016, og for at videreudvikle konceptet har vi i år indgået et samarbejde med Hello Vintage som tidligere har afholdt store vintagemarkeder i Aarhus og København. På stativer ruller de to tons vintage tøj fra 60’erne, 70’erne, 80’erne og 90’erne til mænd og kvinder ind og ligesom bland-selv-slik fastsættes prisen pr. vægt. For 250 kroner per kilo - så kan man mixe og matche som man lyster, siger Mette Sandholt fra Kulturdivisionen.

Markedet er ikke kun en mulighed for at forny garderoben. Der er også mulighed for at møde Johanne Stenstrup, som via sin Instagramblog og hos det både fysiske og digitale samlingspunkt Sustain Daily inspirerer til en mere bæredygtig livstil. Hun holder fra klokken 13 foredraget "Fra tøjspild til garderobeglæde". Det er ikke en dundertale mod tøjindustrien, men en guide til hvordan man selv kan gøre en positiv forskel gennem sit tøj.

På markedet vil der ligeledes være workshop med hobbybutikken Krea Delux, som står klar med symaskiner, materialer og hjælp og vejledning til, hvordan man reparerer eller forlænger levealderen på sit tøj.

Secondhand & Vintage Bazaren afvikles samtidig med Street Food Festivalen på Slagteriet, Vendersgade 14, Holstebro.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Førertrøjen trak det største bifald til etapestart i PostNord Danmark Rundt

Kultur

Struer har fået et nyt lydkunstværk, og en festival er i gang

Leder For abonnenter

Den bovlamme opposition

Struer

Tom børnehaveklasse bygget om til specialtilbud

Danmark

Danmarks dyreste uden for København: Aarhus-lejlighed solgt for 20 millioner kroner

Vinderup

Ejsingholm får lov at beholde sommerhuse

Erhverv For abonnenter

63-årig kaster sig ud i livet som selvstændig: - Det er slet ikke nu, jeg skal stå stille

Kultur

Struer har en festival uden sidestykke: 'Lydens By' inviterer kunstnere fra hele verden

Holstebro

Nyt butiksområde er på kant med andre virksomheder

Annonce