Annonce
Fodbold

Tomasson glædede sig over det rene bur

Jon Dahl Tomasson appellerede for straffespark, da Christian Eriksen kom fri i anden halvleg og blev presset til en uskarp afslutning. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Vikar-landstræneren undlod sidste udskiftning for at køre 0-0 hjem.

FODBOLD: Vikar-landstræner Jon Dahl Tomasson undlod at satse med en sidste udskiftning, da kampen mod Georgien gik på hæld. Robert Skovs venstreben kunne måske have bragt et lykkeskud.

- Jeg overvejede det, men det er også en svær kamp at komme ind i. Vi ville heller ikke give resultatet væk men blive i kampen. Der mangler tre kampe og vi ville i hvert fald ikke tabe den. Georgierne spekulerede konstant i omstillinger, men vi fik ikke lavet de helt store chancer. Men i forhold til forventede mål var vi i front, sagde Jon Dahl Tomasson efter kamp nummer 30 uden nederlag i ordinær tid, selv om de aktuelle landsholdsspillere valgte at blive væk fra landskampen i Slovakiet, som blev tabt med 3-0.

Jon Dahl Tomasson nægtede at sige, at han var skuffet over resultatet, selv om det kan koste Danmark EM-kvalifikationen i sidste ende.

- Jeg vælger at se anderledes på det. Jeg er et positivt menneske og jeg ser det sådan, at det var godt ikke at tabe kampen. Georgien er et helt andet hold på hjemmebane og vil være en udfordring for alle hold her i Tbilisi og Irland vil også få problemer her, mente Jon Dahl Tomasson.

Annonce

Ingen invitation

Jon Dahl Tomasson forklarede danskernes langsomme spil især før pausen med, at man ikke ville invitere georgierne til omstillinger mod Schmeichels bur.

- Man skal tage temperaturen på en fodboldkamp. Det gjorde vi. Vi spillede langsomt for at komme i de rigtige positioner, hvis vi skulle tabe bolden, sagde Tomasson, der forklarede hvorfor, han havde valgt Kasper Dolberg i stedet for Christian Gytkjær, som scorede to mål i Gibraltar.

- Når man spiller to kampe så tæt og med en næste vanvittig lang rejse imellem, så kan spillerne mærke, at de har spillet på kunstgræs et par dage efter. Derfor ville jeg have ny energi og friskhed ind, forklarede han.

- Som ventet var den her kamp svær. Vi skabte ikke nok, men holdet buret rent og havde kontrol over kampen. Georgien havde et skud på mål, mens vi havde et par, hvoraf den ene var stor. De har gode spillere, hvis man giver dem plads. De er kløgtige og teknisk gode. Men de havde kun et skud på mål, sagde en alt andet en kritisk træner, der ikke ville grille Christian Eriksen, da der blev spurgt.

- Alle hold er afhængige af deres store spillere, men han er også afhængig af de bolde, han får. Og han leverer stort løbearbejde, så jeg er ikke enig i, at han ikke ramte niveauet med sin indsats, fastslog Tomasson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce