Annonce
Holstebro

Tog kørte over med fuld fart trods defekte bomme

Banedanmark har iværksat en grundig undersøgelse af, hvorfor en lokomotivfører torsdag eftermiddag ikke overholdt de sikkerhedsregler, der gælder, når bommene ikke går ned.

Holstebro: Naboer til jernbaneoverskæringen på Lemvigvigvej i Holstebro oplever jævnligt, at der er fejl på bommene, så de enten ikke går de ikke ned eller op igen og står og ringer i op til en halv time efter et tog er kørt igennem.

- Så begynder folk at blive utålmodige og zigzagge mellem bommene, og det er jo smadderfarligt, siger Anitta Minet, der bor lige op ad banen.

Men torsdag eftermiddag var alligevel ud over det sædvanlige. Her følte naboerne sig så utrygge, at de ringede 112.

- Nu har jeg boet her i 14 år, og det er det farligste, jeg nogensinde har oplevet. Bommene var ikke nede - men toget kørte over med fuld fart, vel 70 kilometer i timen - og lokomotivføreren tudede ikke i hornet, før efter toget havde passeret, fortæller en nabo, der bor på den anden side af overskæringen.

- Og lige forinden var der gået en ældre dame over og kørt en bil forbi, fortæller Anitta Minet, der torsdag ringede tre gange til Banedanmark for at gøre opmærksom på de defekte bomme.

Det var toget fra København, der krydsede Lemvigvej lidt forsinket - cirka klokken 13.44 - som ikke overholdt Banedanmarks eget sikkerhedsreglement.

- Det er trods alt en stor lettelse, at ingen kom noget til trods den alvorlige situation, siger Niels Hansen, sektionschef, kvalitet og sikkerhed, Banedanmark, der har iværksat en grundig undersøgelse af hændelsesforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce