Annonce
Holstebro

Tog kørte over med fuld fart trods defekte bomme

Banedanmark har iværksat en grundig undersøgelse af, hvorfor en lokomotivfører torsdag eftermiddag ikke overholdt de sikkerhedsregler, der gælder, når bommene ikke går ned.

Holstebro: Naboer til jernbaneoverskæringen på Lemvigvigvej i Holstebro oplever jævnligt, at der er fejl på bommene, så de enten ikke går de ikke ned eller op igen og står og ringer i op til en halv time efter et tog er kørt igennem.

- Så begynder folk at blive utålmodige og zigzagge mellem bommene, og det er jo smadderfarligt, siger Anitta Minet, der bor lige op ad banen.

Men torsdag eftermiddag var alligevel ud over det sædvanlige. Her følte naboerne sig så utrygge, at de ringede 112.

- Nu har jeg boet her i 14 år, og det er det farligste, jeg nogensinde har oplevet. Bommene var ikke nede - men toget kørte over med fuld fart, vel 70 kilometer i timen - og lokomotivføreren tudede ikke i hornet, før efter toget havde passeret, fortæller en nabo, der bor på den anden side af overskæringen.

- Og lige forinden var der gået en ældre dame over og kørt en bil forbi, fortæller Anitta Minet, der torsdag ringede tre gange til Banedanmark for at gøre opmærksom på de defekte bomme.

Det var toget fra København, der krydsede Lemvigvej lidt forsinket - cirka klokken 13.44 - som ikke overholdt Banedanmarks eget sikkerhedsreglement.

- Det er trods alt en stor lettelse, at ingen kom noget til trods den alvorlige situation, siger Niels Hansen, sektionschef, kvalitet og sikkerhed, Banedanmark, der har iværksat en grundig undersøgelse af hændelsesforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce