Ulfborg/Vemb

Toast, slik og pålæg: Lækkersultne efterskoleelever holder købmandens webshop kørende

Det er primært efterskoleelever, der holder liv i den webshop, som bøbmanden i Staby, Anita Sørensen, åbnede i december sidste år. Arkivfoto
Det er kommet lidt bag hende, men det er primært efterskoleelever, der holder gang i den webshop, som Stabys købmand, Anita Sørensen, åbnede i december sidste år.

Staby: Det var egentlig tanken, at det var byens og områdets beboere, der skulle stå for det meste af salget på den webshop, som købmand Anita Sørensen åbnede i december sidste år.

Her kunne borgerne bestille en eller flere af de hundredevis af varer, som købmanden har lagt ud digitalt. Men helt sådan er det ikke gået. For mens det går en smule trægt med at få gang i websalget til de lokale hjem, går det omvendt godt med at sælge til områdets efterskoleelever.

- Vi har rundet 60 ordrer. Det er kommer lidt bag på mig, men det er primært efterskoleeleverne, der køber via webshoppen, forklarer Anita Sørensen.

Det koster 25 kroner at få bragt ud fra webshoppen, men købmanden har fra begyndelsen gjort det gratis for efterskoleeleverne. Og det har vist sig at være et godt sats.

- De bestiller både toastbrød, ost, pizza, slik og cola. Men også pålæg. Enkelte gange er det kun 25 kroner, de bestiller for, og det er jo egentlig for dyrt at ligge og køre ud på efterskolen med, men indtil videre synes jeg egentlig, at det godt kan gå, og håber at kunne beholde efterskoleeleverne som kunder, siger Anita Sørensen, der mest sælger til Husby Efterskole, men som gerne vil have bedre fat i også efterskolen i Vedersø.

- Vi har været derovre og hænge sådan en seddel op, hvor vi gør reklame for webshoppen, siger købmanden, der holder fast i den gratis udbringning til efterskolerne.

På Husby Efterskole er man glade for servicen:

- Det er rigtig fint at eleverne har den mulighed. Men jeg så helst at de købte nogle lidt sundere varer, siger forstander Jesper Wedel Rosbæk med et grin.

Lang vej igen

Da webshoppen åbnede var forventningerne til omsætningen høje. Anita Sørensen mente godt, at den ville kunne omsætte for tre millioner kroner, hvis ellers folk fik kendskab til den.

På nuværende tidspunkt tæller omsætningen i omegnen af 10.000 kroner. Men selvom der er lang vej endnu, er købmanden fortrøstningsfuld:

- Jeg er sikker på, at det kommer. Og måske skal der bare et halvt år mere til. Folk skal lige lære at huske, at det er der, og andre skal måske lige have tid til at opdage det, siger hun.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Gråkjær henter stor ordre 'på hjemmebane'

Holstebro

Stor materiel skade: To biler stødte sammen i kryds

Struer For abonnenter

På visit i virkeligheden: Vi får fanget nogle børn tidligere og givet dem den hjælp, de har brug for, tidligere

Holstebro

Budgetgyser: Kæmpestor usikkerhed om kommunens økonomi

Danmark For abonnenter

Carl Holst om balladen i Venstre: Jeg fik ret, men ikke min vilje

Holstebro

UCH-elever viste deres skills frem

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Vinderup

Nye byggegrunde skal stå klar til sommer

Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

Annonce