Annonce
Alarm 112

Barn i kritisk tilstand efter ulykke på Holstebro-motorvejen

Arkivfoto: Michael Bager
På Holstebromotorvejen er der lørdag eftermiddag sket to færdselsulykker. Et barn er i kritisk tilstand.

Et barn er kommet alvorligt til skade og er i kritisk tilstand som følge af en trafikulykke på Holstebromotorvejen lørdag eftermiddag.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

- To voksne og tre børn, heraf et barn i kritisk tilstand, er indbragt fra dette køretøj til Regionshospitalet Herning. Deres bil efterspændt trailer blev påkørt bagfra af større personbil. Fører uskadt, skriver politiet på Twitter.

Lidt efter klokken 16 oplyste politiet, at motorvejen ville blive spærret ved afkørsel 20 Tvis på grund af en færdselsulykke. Tvis ligger sydøst for Holstebro.

Både politi og redning blev sendt til stedet.

Ulykken og det efterfølgende politi- og redningsarbejde på stedet skabte lørdag eftermiddag kø på strækningen. I den kø skete der endnu et uheld, oplyste politiet på Twitter kort efter meldingen om den første ulykke.

Det fremgår ikke af det tweet, hvordan den anden ulykke skete, eller om nogen er kommet til skade.

Klokken 19 er en del af motorvejen fortsat spærret. Politiet opfordrer bilister til at køre ad alternative ruter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce