Annonce
Sport

To uger før transfervinduet lukker: Lokale superligaspillere har fået kortere vej til spilletid

I Randers FC har Mikkel Kallesøe (til højre) fået en ny position på den ledige højre back, efter Johnny Thomsen er stoppet. En omskoling, som også skal være med til at gøre lemvigeren mere salgbar i fremtiden. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Superligaens nordvestjyske spillere har - med to uger til transfervinduet lukker den 4. oktober - udsigt til mere spilletid, enten i landets bedste fodboldrække eller udenfor.
Annonce

Transfervinduet er den tid på året, hvor fodboldklubber får mulighed for at blande kortene på ny. En hurtigt gennemgang af superligaklubbernes ageren, her to uger før vinduet lukker i, tyder på, at de nordvestjyske superligaspillere generelt har udsigt til mere spilletid.

1 Afløser klublegende

Hos østjyske Randers FC består det nordvestjyske islæt fortsat af lemvigeren Mikkel Kallesøe og holstebroeren Simon Graves, samt cheftræner Thomas Thomasberg, der er bosat i Mejrup. Og bedømt ud fra træningskampe og sæsonens første superligakampe venter der masser af superligaminutter til de to vestjyske talenter.

Efter at have fået sit gennembrud på kanten er Mikkel Kallesøe blevet omskolet til at overtage højrebacken efter klublegenden Johnny Thomsen. Samtidig er Simon Graves blevet rykket op i hierarkiet, så han nu ligger et sted mellem at være andet- og tredjevalg til de to pladser i randrusianernes midterforsvar.

Vi har været enormt glade for hans arbejde på midtbanen, som har været med til at hente mange point, men der har manglet lidt offensivt slutprodukt, og vi tror på, at han kommer til at fremstå bedre individuelt på højre back.

Thomas Thomasberg, cheftræner i Randers FC, i et interview med Randers Amtsavis.

2 Endelig superligaklar

Efter to lejeophold hos FC Fredericia i 1. division får stortalentet Victor Torp fra Lemvig endelig chancen for at vise talenterne frem i superligaen. FC Midtjylland har sendt midtbanespilleren på græs hos Lyngby FC på et lejemål for hele sæsonen.

Ulvene har også sendt Aulum-drengen Rasmus Nicolaisen på fremmed græs i form af engelske Portsmouth i League One. Den hovedstødsstærke midterforsvarer, der er lillebror til Lemvig-Thyborøn Håndbolds Ronnie Nicolaisen, har længe stået i skyggen af mestrenes stærke duo Erik Sviatchenko og Alexander Scholz og skal bruge lejemålet på at få nogle flere minutter i benene.

Først og fremmest skal jeg have spilletid. Jeg er blevet 23 år, så det er ved at være tid til at vise mig frem fast. Det er planen, at jeg skal spille en masse gode kampe og forhåbentligt levere på et højt niveau.

Rasmus Nicolaisen, til fcm.dk.

3 Et skridt ned

Hos oprykkerne fra Vejle Boldklub ligner den p.t. skadede Tobias Mølgaard fra Gudum det sikreste nordvestjyske kort til startopstillingen, selv om han presses af unge Thomas Gundelund om spilletiden på højre back. Længere fremme på banen er holstebroeren Lucas Jensen startet inde i den ene af Vejles kampe og blevet skiftet ind i den anden, hvilket må forventes at blive billedet sæsonen igennem i en trup med flere spændende offensive kort.

Spilletid bliver der til gengæld ikke noget af til midterforsvareren Mads Lauritsen, i hvert fald ikke hos østjyderne. Over sommerferien har superligaklubben skippet Mejdal-knægten videre til Viborg FF i 1. division, hvor han allerede har sikret sig en startplads hos det superliga-sultne tophold i landets næstbedste række.

4 Lejesvend presser sig på

Vind-knægten Alexander Munksgaard er umiddelbart stadig førstevalget på AGFs højre back, men bliver presset bagfra af lejesvenden fra Fiorentina Kevin Diks, der også i sidste sæson var udlejet til aarhusianerne. Her slog Diks faktisk Munksgaard af mod sæsonens afslutning, så det tidligere FC Midtjylland-talent ved, at niveauet skal holdes højt, hvis ikke han skal ryge en tur på bænken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce