x
Annonce
Alarm 112

Tre personer såret af knivstik ved banegård og på spillested

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Københavns Politi efterforsker fredag aften to knivstikkeriet. Drenge på 15, 16 og en mand på 19 er såret.

Københavns Politi meldte fredag aften om tre tilskadekomne i forbindelse med et knivstikkeri på Københavns Hovedbanegård og et tilsvarende på spillestedet Rust i Guldbergsgade på Nørrebro.

- Vi har anholdt to personer i forbindelse med knivstikkeriet på Hovedbanegården, hvor vi skal have klarlagt deres færden, fortalte vagtchef Henrik Svejstrup fra Københavns Politi fredag aften.

De to tilskadekomne er en dreng på 16 år og en ung mand på 19 år. De er begge uden for livsfare, oplyser vagtchef Søren Lauritzen natten til lørdag.

Den ene er blevet stukket i maveregionen, mens den anden er blevet stukket i arm eller ben, oplyser han.

De anholdte er to drenge på 15 og 16 år. De er begge blevet løsladt igen natten til lørdag, men er begge sigtet for medvirken til kvalificeret vold.

- De er løsladt igen, fordi deres rolle i sagen stadig er uklar. Vi ved, at der har været flere involveret i sagen, og arbejder stadig på at klarlægge hele hændelsesforløbet, siger Søren Lauritzen.

Politiet modtog anmeldelsen om knivstikkeriet på Hovedbanegården klokken 19.50. Episoden skal være foregået på perronerne.

En af de tilskadekomne søgte efterfølgende til Rådhuspladsen, som ligger cirka fem minutters gang fra Hovedbanegården. Politiet var derfor også til stede i området omkring Rådhuset fredag aften.

En god times tid efter episoden ved Hovedbanegården modtog politiet en anmeldelse om knivstikkeri fra spillestedet Rust, som ligger på Guldbergsgade på Nørrebro.

Her blev en 15-årig dreng stukket i armen inde på selve spillestedet. Heller ikke han skulle være livstruende såret.

Politiet har endnu ikke foretaget anholdelse i den sag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce