Annonce
Kultur

To nye navne kandidater til Lemvig Prisen

Helle Langer er indstillet for sin indsats for kulturstedet Nørregade 18b. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vi er inden for kulturens verden, når vi nu henter de to næste kandidater til Lemvig Prisen

Lemvig: Her på falderebet er der to nye kandidater til Lemvig Prisen 2019, og de er hentet inden for kulturens verden.

Vi tager den korte først. Det er revy-folkene Søren Riis og Mads Pedersen, som foreslås af Inger og Børge Madsen.

"Vi vil gerne indstille Søren Riis og Mads Pedersen, der bruger megen tid på at lave LGF Revy. 2000 mennesker nyder at høre og se deres fine revy", skriver Inger og Børge Madsen.

Den anden nye kandidat er Helle Langer, iværksætteren og bagmanden bag spillestedet 18b i Harboøre. Det er John Holm fra Thyborøn, der har nomineret hende.

- Det er et fantastisk initiativ, hun har taget og det er modigt, at hun er gået i gang med det. Det er ikke bare et lille spillested, men det er centralt for et lille samfund, og det er også en fantastisk ide at have lavet to gamle skibscontainere om til beboelse, siger John Holm.

- Samtidig har hun haft succes med at tiltrække store navne til stedet i løbet af det forgangne år, og både gæster og publikum føler sig godt tilpasse ved arrangementerne. Samtidig er der også en god sjæl og stemning i huset, og når man ser på listen over optrædende til det kommende år, er det også lykkedes Helle Langer at få fat på mange store navne, siger John Holm i sin nominering.

Han har et barnebarn på ti år, der i sommerferien deltog i et kreativt værksted i 18b, som Helle Langer stod for.

- Det var en fantastisk uge for dem, hvor de blandt andet arbejdede med læder. Og ved den afsluttende fernisering var der masser af mennesker, tilføjer John Holm.

Vi har også en enkelt opbakning til allerede foreslåede kandidater. Det er Grete Nisgaard, der skriver omkring forslaget om Lise Faurschou Hastrup, Kunst- og Kulturcentret Tuskær:

"Det kan kun blive Lise på Tuskær, der skal have prisen Jeg har kendt Lise i snart 20 år, og hun er det mest fantastiske menneske, og når hun går ind i et arbejde, så gør hun det med fulde sejl og sætter hun sig et må,l så når hun det også og altid med et fantastisk humør."

Har du en kandidat, eller bakker du en af de allerede foreslåede kandidater op, så skriv til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig. Og det er på søndag, der er sidste frist.

Annonce

Kandidaterne

De foreløbige kandidater til Lemvig Prisen 2019:

Jørgen Kielsholm, formand, Lemvig Roklub.

Familien Kejser, Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse.

Anna Kirstine Præstholm, frivillig for kommunens handicappede.

Jens Chr. og Kaj Egholm, Egholm Maskiner.

Niels Kristian Madsen, LOFI.

Ansatte i kommunens Park & Vej-afdeling

Familien Lange, Ramme.

Lise Faurschou Hastrup, Kunst- og Kulturcenter Tuskær.

Paw Skou Ruby, Alt-i-et Huset.

Helle Langer, Nørregade 18b.

Søren Riis og Mads Pedersen, LGF Revyen.

Søren Riis og Mads Pedersen er indstillet for LGF Revyen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce