Annonce
Sport

To mand scorer målene i Brøndby: Flere må byde sig til

Claus Bech/Ritzau Scanpix
To spillere har scoret 19 ud af Brøndbys 25 superligamål. De to herrer ser gerne, at flere rammer plet.

Brøndby scorede søndag tre kasser mod Lyngby Boldklub og er med 25 mål nu det mest scorende hold i 3F Superligaen.

Kigger man lidt på tallene, står det meget hurtigt klart, at det er to spillere, der trækker læsset i den blå-gule lejr.

Kamil Wilczek er hele superligaens topscorer med 12 kasser, og så er der Dominik Kaiser, der har scoret syv mål. Altså har de to scoret 19 af Brøndbys mål. Ingen andre Brøndby-spillere har scoret mere end én gang.

Dermed er det ikke utænkeligt, at Brøndby vil løbe ind i problemer, hvis en af de to flittige målscorere pludselig må se til fra tribunerne.

Lige nu ser de to herrer imidlertid slet ikke negativt på det.

- Så længe vi begge er på banen, er det ikke et problem, sagde Kamil Wilczek med et grin efter søndagens kamp i Lyngby og blev bakket op af Kaiser.

- Det er bestemt ikke et problem – det er godt for holdet, siger Kaiser.

Kamil Wilczek er dog bevidst om, at det kan blive et problem.

- Jeg håber, vi får flere målscorere på holdet, for indimellem har vi brug for, at der er flere, der tager ansvar, siger Wilczek, som igen bakkes op af sin tyske holdkammerat.

- Det er klart, at det selvfølgelig altid vil være godt, hvis eksempelvis Simon Hedlund får scoret.

- Der vil også komme kampe, hvor han eller Hany Mukhtar kommer til at score – men det er ikke så vigtigt, hvem der scorer målene, siger Kaiser om de to offensive Brøndby-spillere.

Cheftræner Niels Frederiksen ser gerne, at flere melder sig ind.

- Vi vil gerne have alle til at score, siger Niels Frederiksen.

- Alle skal byde ind med scoringer, og vi vil gerne score endnu flere på eksempelvis dødbolde. Men det er primært de offensive spillere, som skal score, og det gør de jo, siger Niels Frederiksen.

Hany Mukhtar, Jesper Lindstrøm, Josip Radosevic, Mikael Uhre, Simon Hedlund og den nu forhenværende Brøndby-spiller Paulus Arajuuri har alle scoret et mål i denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce