Annonce
Lemvig

To lokale er med blandt regionens gastronomiske ambassadører

Jesper Krabbe skal blandt andet repræsentere regionen med sin mad på bål. Foto: Mads Krabbe
Kokken Jesper Krabbe og Klosterhedens Vildt er udpeget til at repræsentere regionen med gastronomi i verdensklasse

Lemvig: Lemvigegnen er repræsenteret med hele to ud af de ti gastronomiske ambassadører, som Region Midtjylland har udpeget til at promovere gastronomien i landsdelen.

Det er kokken Jesper Krabbe, Lemvig, samt Klosterhedens Vildt, der begge er med på listen.

Det er Europæisk Gastronomiregion – Region Midtjylland, der har sammensat sit ambassadørkorps. Ambassadørerne repræsenterer noget af den ypperste gastronomi, der findes i regionen med et niveau, der er i verdensklasse. Ambassadørerne er kokke og producenter, der hver især brænder for gastronomien og har et klart afsæt i regionen, fremgår det af en pressemeddelelse, der er udsendt i den anledning.

De ti ambassadører bidrager alle med events, der kan være med til at vise lokale og udefrakommende, hvor stærk gastronomien er i regionen.

Du kan for eksempel opleve en aften med temaet Mad over bål ved Vesterhavet, hvor Krabbe Food, Stauning Whisky, Lowlands og Andersen Winery går sammen og skaber en fantastisk aften. Der er også mulighed for at udforske midtjyske grøntsager, når Restaurant Moment går sammen med Betina Buhl fra Det Grønne Museum og fokuserer på grøntsager med en historie i Region Midtjylland. Gastronomiregionens eventprogrammet vil altså igen i år have events i hele Region Midtjylland.

I den vestlige del af regionen er Stauning Whisky, Lowlands Denmark, Klosterhedens Vildt og Krabbe Food blevet udvalgt som ambassadører.

Hos sekretariatet for Europæisk Gastronomiregion er man stolte over det ambassadørkorps, man kan præsentere.

- Det er med stor glæde, vi kan offentliggøre årets ambassadørkorps for Europæisk Gastronomiregion. De ti ambassadører er pragteksemplarer på smagen af Region Midtjylland, og vi er stolte over, at netop de kokke, producenter og landmænd har takket ja til rollen som ambassadør for gastronomien i regionen, siger Zenia Mikkelsen, projektleder for Europæisk Gastronomiregion – Region Midtjylland.

Ambassadørernes events bliver en del af Gastronomiregionens årlige eventprogram, der samler Region Midtjyllands madevents ét sted. Ambassadørernes indsats tyder på et eventprogram, der bliver bedre end nogensinde før.

Annonce

De 10 ambassadører

• Andersen Winery, frugtvin
• Axell Månsson, økologisk landbrug
• Gothenborg, økologisk fjerkræ
• Klosterhedens Vildt, vildt fra hele Jylland
• Jesper Krabbe, Krabbe Food, tidligere souschef på Henne Kirkeby Kro
• Lowlands, snapseproducent
• Restaurant Domestic, Michelinrestaurant
• Restaurant Moment, vegetarrestaurant
• Stauning Whisky, producent af whisky
• Venø Seafood, leverandør af skaldyr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce