Erhverv

To kammerater laver indsamling for Jan Nonboe: Han skal ikke føle, at han er alene

Målet er ikke kun penge til at køre en ankesag for, men mest af alt at byen viser støtte til Jan Nonboe, mener to venner, der har lavet gruppen "Støt Jan Nonboe's kamp for retfærdighed" på Facebook. Arkivfoto: Morten Stricker
To venner er overrasket over, at så mange mennesker sad med den samme følelse, som de selv havde: En følelse af håbløshed over at diskoteksejer Jan Nonboe ikke kan få erstatning for sit oversvømmede diskotek. Derfor har de skabt en støtte-indsamling.

Holstebro: Jan Nonboe var ikke den eneste, der undrede sig, da der faldt dom i sidste uge, og den ikke faldt ud til den tidligere diskoteksejers fordel.

Kristian Bøje og Jannick Siems undrede sig også, og mere end de fleste.

- Jeg så egentlig ikke grund til at gå ret meget op i, hvordan den sag ville falde ud, for i mit hoved var sagen meget klar, siger Kristian Bøje.

Sagen om det oversvømmede Diskotek Buddy Holly tog sin begyndelse i december 2015, hvor en dør, der burde kunne modstå vandet fra Storåen, bukkede under. Diskoteket åbnede aldrig igen, og Jan Nonboe anklagede udlejeren, tømmeren, der satte døren i, samt Stormrådet i håb om at få erstatning.

Retten i Holstebro besluttede i sidste uge, at Jan Nonboe ikke havde gjort indsigelser mod døren, da den blev sat i. Derfor var der ingen erstatning, til gengæld kostede sagen diskoteksejeren i omegnen af én million kroner at føre.

Den dom kunne Kristian Bøje og Jannick Siems ikke sidde overhørig. I stedet oprettede de en indsamling kaldet "Støt Jan Nonboe's kamp for retfærdighed".

- Vi havde ikke regnet med, at at det ville gå så hurtigt, som det endte med at gøre, så vi måtte tage vores forholdsregler og sende en ansøgning til Indsamlingsnævnet. Derfor er indsamlingen i øjeblikket sat på standby, mens vi venter på svar, så vi holder os inden for det lovpligtige, siger Jannick Siems.

Der vil gå en til to uger, før indsamlingen til en ankesag kan begynde.

Handler ikke kun om penge

- Vi havde ikke regnet med, at der ville være så meget interesse, som tilfældet har været. Vi vidste godt, at mange har sagt, hvor uretfærdigt de synes, dommen er, men der er langt fra at skrive noget og så til rent faktisk også at gøre noget. Det viser bare, hvilken kaliber Holstebro har, når byen står sammen, siger Jannick Siems.

- Mange havde den følelse, som vi stod med; håbløshed. Men så var det imponerende at se den måde, folk støttede på. På én dag havde vi over 400 mennesker, som tilmeldte sig Facebook-siden. Det handler sådan set ikke om penge, men om at Jan Nonboe ikke skal føle, at han står alene, siger Kristian Bøje.

Jannick Siems er 25 år, stammer fra Herrup, men bor i dag i Aarhus. Den 26-årige iværksætter Kristian Bøje er ligeledes flyttet fra området, men de glemmer ikke den støtte, de altid fik fra Jan Nonboe. Jannick Siems var deltidsbestyrer på Buddy Holly, da oversvømmelsen kom.

- Når man tænker på alt det, han har gjort for os og byen, så synes det kun ekstra uretfærdigt. At en mand, der har givet så meget for andre, skal behandles sådan. Derfor er det på tide, at vi står sammen og gør noget. Jan har sagt, at han er glad for, at vi bruger tiden på dette projekt. Det er vigtigt for os, at vi ikke træder uden for det, han står for, og at vi har samme holdning og følelser som Jan, siger Jannick Siems.

Skulle en ankesagen blive vundet - og der derfor ikke skal betales sagsomkostning - vil pengene blive brugt på lokal velgørenhed, iværksætteri i Holstebro Kommune og andre lokale initiativer.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Erhverv

Lokal bank leverer historisk kvartalsregnskab

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Erhverv

Torvehallen er solgt - nu skal bygningen gøres klar til nyt liv

Erhverv

Forpagteren forlod stedet: Biograf-restaurant midlertidigt lukket

Annonce