Annonce
Fodbold

To hoveder kan forhåbentlig lave flere talenter end et

Morten Bruun Kobberø (til venstre) og Kim Fischer Mensbo (til højre) skal det næste år dele en del af de opgaver, sportschefen indtil nu har stået alene med. Privatfoto
FS Holstebro har fået styr på den sportslige ledelse til næste sæson. Sportschef Kim Fischer Mensbo har forlænget sin kontrakt med et år og bliver samtidig suppleret af Morten Bruun Kobberø i en ny stilling som ungdomsudviklingstræner, som gerne skal kunne løfte talentprojektet til nye højder.

Holstebro: De seneste tre år har Kim Fischer Mensbo brugt rigtig mange af sine vågne timer, når han ikke lige passede sine lærerjob på Tvis Skole og Staby Efterskole, på at udvikle unge fodboldtalenter i klubsamarbejdet FS Holstebro.

Meget er blevet nået, men selv en blæksprutte kan løbe tør for arme, for der er altid opgaver og projekter, man kunne bruge mere tid på. Derfor glæder sportschefen sig over, at han samtidig med at han selv har forlænget sin kontrakt med et ekstra år, nu også får en hjælpende hånd med de strategiske og administrative opgaver i FS Holstebro.

Den hjælp hedder Morten Bruun Kobberø, som samtidig bliver ansat i en nyoprettet stilling som ungdomsudviklingstræner.

- Vi er meget glade for, at Morten har sagt ja, fordi han kender byen, og han kender klubberne, der står bag FS Holstebro. Jeg har måtte prioritere, hvor jeg brugte mine kræfter, og der er stadig områder, hvor vi kan blive bedre, for eksempel arbejdet med U10 og U12, hvor, jeg tror, vi nu kan blive bedre, forklarer Kim Fischer Mensbo.

Annonce

Morten har både været træner og spiller under min ledelse, så han kender mig og ved, hvad jeg kræver af ham. Så han ved også, hvad han er gået ind til.

Kim Fischer Mensbo, sportschef i FS Holstebro.

Kender hinanden

Det nye makkerskab har et særdeles indgående kendskab til hinanden. 23-årige Morten Bruun Kobberø, der sidste år færdiggjorde sin A-licens, har nemlig ad flere omgang arbejdet sammen med den 35-årige sportschef.

- Morten har både været træner og spiller under min ledelse, så han kender mig og ved, hvad jeg kræver af ham. Så han ved også, hvad han er gået ind til, forklarer Kim Fischer Mensbo.

Og makkeren glæder sig da også til at skifte trænerrollen i FS Holstebro ud med en mere overordnet, strategisk position.

- Det har lidt været den vej, jeg gerne ville gå, så det bliver rigtig spændende. Lidt mere strategi og papirarbejde, hvor man kan få indflydelse på den retning, alle arbejder efter, forklarer Morten Bruun Kobberø.

- Min drøm er en dag at kunne arbejde fuld tid med fodbold, så det er et skridt i den rigtige retning.

Superliga-drømmen

Et af de steder, hvor man har kunne se resultater af de seneste års intensiverede talentarbejde i FS Holstebro, er på Holstebro Boldklubs to bedste seniorhold. Dygtige unge mennesker har på det seneste nærmest måtte stå i kø til spilletid på både Danmarksserie og Jyllandsserie-holdene.

Alligevel føler sportschefen ikke, at han er kommet i hus med det projekt, han for tre år siden kastede sig ind i.

- Jeg har endnu ikke lavet en superliga-spiller siden FS Holstebro startede, hvilket var en af mine målsætninger, da jeg begyndte. Vi har en andel i for eksempel en Simon Graves i Randers, men han er HB-dreng og skiftede før, han havde været igennem FSH, forklarer Kim Fischer Mensbo.

Nu får han i første omgang et år mere, denne gang i et endnu tættere samarbejde med Morten Bruun Kobberø, til at også at lykkes med det projekt. Lige nu ligner U16-landsholdsspilleren Rasmus Kristiansen, der kommer fra Vinderup og til hverdag spiller i FC Midtjylland, et godt bud på FS Holstebros første superligaspiller, men kun tiden vil vise, om det bliver ham eller en anden, der opfylder Kim Fischer Mensbos drøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce