Annonce
Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Hestene som gik på kommunens marker mellem Skjernvej og Herningvej blev aflivet i denne uge. De var dog ikke ramt af den frygtede hesteherpes. Foto: Kaspar Hvid
To heste, der mandag og tirsdag blev aflivet på markerne ved Vegen Å, har intet at gøre med den frygtede hesteherpes, som holder Holstebro Sportsrideklub lukket.

HOLSTEBRO: To heste er i denne uge blevet aflivet på en mark ved Vegen Å. Det har dog ikke noget med den frygtede Hesteherpes at gøre. Det fortæller Heidi Liisberg, som har hestene opstaldet.

- Den ene hest havde brækket benet efter, at den var blevet sparket, mens den anden var ramt af en neurologisk virus, som bliver kaldt headshaking. Det har dog ikke noget med hesteherpes at gøre, siger Heidi Liisberg.

Hun fortæller, at det er to veninder, som ejer hestene, og de har haft dem i henholdsvis to måneder og fem år.

- Der er flere, som har kontaktet os, fordi de ville høre, om vi var blevet ramt af hesteherpes, men det er vi ikke, siger Heidi Liisberg.

Derudover forklarer hun, at den dyrlæge, de har brugt, har været meget professionel, og hun har taget det meget seriøst.

- Dyrlægen, Christina Nielsen, har været meget dygtig. Alt er blevet sprittet af, og hun har virkelig haft styr på det, siger hun.

Annonce

Frygt i miljøet

Heidi Liisberg fortæller, at der i hestemiljøet er en udpræget frygt for hesteherpes, og den er ikke blevet mindre efter, at Holstebro Sportsrideklub er blevet ramt af hesteherpes.

- Jeg har selv to hopper gående, som skal have føl, og jeg har da været meget bange for, at vi skulle blive ramt af hesteherpes. Især når man ikke ved, hvor det kommer fra, siger hun.

Hun fortæller desuden, at hun og veninderne har taget deres forholdsregler, fordi de frygter virussen.

- Vi deltager ikke i stævner, og vi har ikke været ude ved Holstebro Sportsrideklub, men når man netop ikke ved, hvordan hestene bliver smittet, så skaber det frygt. Derfor er det rigtigt rart, at vores dyrlæge har været så professionel, siger Heidi Liisberg.

Holstebro Sportsrideklub blev efter påske ramt af den frygtede hesteherpes. Indtil videre er fire heste blevet aflivet, og Sportsrideklubben frygter, at de vil være lukket indtil august. Sportsrideklubben ved desuden ikke, hvilke økonomiske konsekvenser det vil have, at de er nødt til at holde lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce