Annonce
Sport

To gange guld i Hviderusland

Der kom to guldmedaljer med hjem fra Hviderusland ved Baltic Cup. Foto: Holstebro Roklub

Tre unge ro-talenter fra Holstebro Roklub vandt to gange guld ved Baltic Cup i Hviderusland.

Brest: Holstebro Roklub fik sat et fornemt punktum for 2017-sæsonen, da klubben havde fire roere med til Baltic Cup i Hviderusland.

Det var ikke mindst den danske juniorfirer, der imponerede ved at vinde guld på den normale distance 2000 meter og sprinter-distancen 500 meter.

På båden sad de tre Holstebro-roere, Casper Lindballe, Nichlas Ulnits og Kaare Mortensen. Fjerdemanden var Thomas Jensen fra København.

- Det er en meget stærk præstation at vinde begge distancer. Det er klasse at slutte foran Tyskland og Polen. Det er et mandskab med meget fine fighteregenskaber, siger Freddy Quist, der er kaproningschef.

Han forventer, at flere af de lokale drenge i næste sæson vil presse sig på til de danske landsholdsbåde, der skal med til EM og VM i juniorklassen. Ved Baltic Cup deltagere roere under 18 år.

Den fjerde og sidste roer fra Holstebro Roklub var Frederik G. Lund, der stillede op i toeren sammen med Frederik Larsen fra Bagsværd. De to havde det svært i modvinden og det kolde vejr. De kom med hjem med to sjettepladser.

Amalie Kiær, der ror for Fredericia Roklub, men til dagligt træner i Holstebro, hentede både guld og sølv hjem til Danmark i den danske juniorfirer.

Danmark blev den næstmest vindende nation ved Baltic Cup i Hviderusland. Det var kun Tyskland, der var bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce