x
Annonce
Holstebro

To forældre har fået nej til nødpasning

Dobbelt så mange skolebørn havde brug for pasning mandag sammenlignet med mandag for en uge siden. For de 0-6-årige børn var der også en stigning - fra 42 til 62 børn. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Mandag blev 78 børn passet ude mod 50 ugen forinden. Få er blevet afvist til nødpasning.

Holstebro: Kun meget få forældre har fået nej til nødpasning, efter landets skoler, daginstitutioner og dagplejen lukkede ned for en uge siden.

Det fortæller Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge i Holstebro Kommune.

- De første par dage var der ganske få forældre, som ringede for at spørge, hvordan reglerne var. To forældre har forsøgt at tilmelde deres børn til nødpasning, men er blevet afvist, fordi de ikke opfyldte kriterierne, siger Susanne Ebdrup.

For at komme i betragtning til nødpasning skal forældrene enten være offentligt ansat og varetage en kritisk jobfunktion, eller forældrene være ansat i en privat virksomhed, der ikke er lukket ned, og hvor forældrene har afsøgt alternative muligheder for pasning. Det betyder, at forældre, der arbejder hjemmefra, ikke kan få passet børn, men selv skal klare pasningen oveni en normal arbejdsuge.

- Det, vi hører meget, er, at forældrene arbejder på skift, så mor for eksempel passer børnene om formiddagen, mens far tager eftermiddagen, og så tager også nogle timer om aftenen, når børnene er kommet i seng, fortæller Susanne Ebdrup.

Til gengæld kan forældre til børn med sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov få nødpasning.

Annonce

Her holder de åbent for nødpasninger

Mandag den 23. marts var der 78 børn i nødpasning i Holstebro Kommune

- heraf 62 børn i 0-6 års alderen, fordelt på 20 institutioner, herunder dagplejen:

Børnebakken, Helgolandsgade, Vimmerby, Kærnen, Lærkereden, Nova (begge afdelinger), Troldhøj Dagplejen, Ellehøj, Filosoffen, Grøftekanten, Koglehuset, Mariehønen, Måbjerghus, Naur-Sir, Vemb, Platanvej, Wagnerhus og Æblehaven.

- heraf 16 børn i 6-9 års alderen, fordelt på ni skoler:

Halgård, Holstebro BY – alle tre afdelinger, Vinderup, Ulfborg, Idom-Råsted, Naur-Sir og Staby.

Steget fra 50 til 78 børn

Mandag var der 78 børn i nødpasning i Holstebro Kommune, mod 50 børn mandag for en uge siden.

- Der er relativt store udsving fra dag til dag, og det - tror jeg - fortsat vi vil se. Men om antallet af børn i nødpasning samlet set vil blive større de kommende uger, ved jeg ikke, siger Susanne Ebdrup.

De 78 børn fordeler sig med 62 børn i 0-6 års området, fordelt på 20 institutioner. Mandag for en uge siden lå tallet på 42 børn. For 6-9 års området er der tale om en fordobling - 16 børn mod kun otte på nedlukningens første dag. De 16 børn bliver passet på i alt ni skoler.

Holstebro Kommune har valgt ikke at samle de få børn i nødpasning på færre matrikler, fordi det ville øge en eventuelt smitterisiko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce