Annonce
Ulfborg/Vemb

To el-installatører går sammen om fælles firma: Vi bliver dobbelt så gode

I fremtiden kommer der til at stå Brink og Madsen på firmabilerne, når Jørn Brink og Karsten Madsen fusionerer. Foto: Christian Gnutzmann.
El-installatør Jørn Brink fra Ulfborg og Vedersø El starter 1. oktober op som et fælles firma. Det betyder mere fleksibilitet og mindre administrativt arbejde.

Ulfborg: De har kendt hinanden længe både fra branchen og udenfor firmabilerne, og nu slår el-installatørerne Jørn Brink og Karsten Madsen pjalterne sammen.

Jørn Brink driver et firma under samme navn i Ulfborg, og Karsten Madsen har dirigentstokken i Vedersø El. Nu er de blevet enige om at fusionere, og fra 1. oktober kommer der til at stå Brink og Madsen på fakturasedlerne.

- Det var det mest fantasifulde, vi kunne komme på, siger Jørn Brink.

Det er ikke fordi, at det kniber med få de økonomiske ender til at nå sammen, at de to el-installatører har valgt at tænde lys i et fælles firma. Tværtimod. Men selvom Jørn Brink beskriver det som ”to fortrinlige forretninger”, er der nogle ting, der kan gøres smartere, hvis man går sammen.

Det er blandt andet administrativt papirarbejde, der fylder meget, og da de fandt ud af, at de begge bøvlede med mange af de samme ting, vurdererede de, at det ville være bedst at smelte firmaerne sammen.

- Der bliver ikke så meget ekstra papirarbejde, fordi vi bliver flere folk. Det tager jo ikke længere tid at skrive ti end fem, siger Jørn Brink.

Annonce

Dobbelt så mange ansatte

Brink og Madsen kommer til at have hovedbase i Jørn Brinks butik i Ulfborg, og de to el-installatører tager hver fem mand med ind i sammenlægningen.

- Det betyder jo, at vi bliver dobbelt så gode, siger Jørn Brink.

Fordoblingen af medarbejderstaben giver ifølge Karsten Madsen mere fleksibilitet.

- Nu skal man jo passe på med at love kunderne alt for meget, men vi kommer til at være mindre sårbare overfor sygdom og den salgs, siger han.

Jørn Brink købte sit firma i 1991, og Karsten Madsen har haft Vedersø El siden 2012. Nu skal de til at være to om at bestemme. Selvom de ikke har vist tænder overfor hinanden endnu, mener de dog begge, at de lige skal vænne sig til det.

- Jeg har jo været vant til at kunne bestemme selv. Nu skal jeg ikke kun spørge min kone, jeg skal også spørge Karsten, siger Jørn Brink.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce