Annonce
Ulfborg/Vemb

To el-installatører går sammen om fælles firma: Vi bliver dobbelt så gode

I fremtiden kommer der til at stå Brink og Madsen på firmabilerne, når Jørn Brink og Karsten Madsen fusionerer. Foto: Christian Gnutzmann.
El-installatør Jørn Brink fra Ulfborg og Vedersø El starter 1. oktober op som et fælles firma. Det betyder mere fleksibilitet og mindre administrativt arbejde.

Ulfborg: De har kendt hinanden længe både fra branchen og udenfor firmabilerne, og nu slår el-installatørerne Jørn Brink og Karsten Madsen pjalterne sammen.

Jørn Brink driver et firma under samme navn i Ulfborg, og Karsten Madsen har dirigentstokken i Vedersø El. Nu er de blevet enige om at fusionere, og fra 1. oktober kommer der til at stå Brink og Madsen på fakturasedlerne.

- Det var det mest fantasifulde, vi kunne komme på, siger Jørn Brink.

Det er ikke fordi, at det kniber med få de økonomiske ender til at nå sammen, at de to el-installatører har valgt at tænde lys i et fælles firma. Tværtimod. Men selvom Jørn Brink beskriver det som ”to fortrinlige forretninger”, er der nogle ting, der kan gøres smartere, hvis man går sammen.

Det er blandt andet administrativt papirarbejde, der fylder meget, og da de fandt ud af, at de begge bøvlede med mange af de samme ting, vurdererede de, at det ville være bedst at smelte firmaerne sammen.

- Der bliver ikke så meget ekstra papirarbejde, fordi vi bliver flere folk. Det tager jo ikke længere tid at skrive ti end fem, siger Jørn Brink.

Annonce

Dobbelt så mange ansatte

Brink og Madsen kommer til at have hovedbase i Jørn Brinks butik i Ulfborg, og de to el-installatører tager hver fem mand med ind i sammenlægningen.

- Det betyder jo, at vi bliver dobbelt så gode, siger Jørn Brink.

Fordoblingen af medarbejderstaben giver ifølge Karsten Madsen mere fleksibilitet.

- Nu skal man jo passe på med at love kunderne alt for meget, men vi kommer til at være mindre sårbare overfor sygdom og den salgs, siger han.

Jørn Brink købte sit firma i 1991, og Karsten Madsen har haft Vedersø El siden 2012. Nu skal de til at være to om at bestemme. Selvom de ikke har vist tænder overfor hinanden endnu, mener de dog begge, at de lige skal vænne sig til det.

- Jeg har jo været vant til at kunne bestemme selv. Nu skal jeg ikke kun spørge min kone, jeg skal også spørge Karsten, siger Jørn Brink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce