Annonce
Kultur

To drenge med en god idé bliver nu til 18 timers ræs

Ræs på skinner er lige nu noget, der hitter hos ungdomsskolen i Struer. Foto: Johan Gadegaard
Carl og Gilbert på henholdsvis 12 og 11 år er så glade for at køre stærkt, at de nu har fået stablet Struer Race Night på benene i vinterferien
Annonce

Struer: Hvis man er til fart og spænding hele natten, så er det nu, ørerne skal holdes stive. 9. og 10. februar er det nemlig lige præcis, hvad man kan få lov at opleve på Limfjordsskolen i Struer.

Her skydes vinterferien i gang med Struer Race Night, som begynder søndag eftermiddag og kører hele vejen frem til mandag formiddag klokken ti. 18 timer med racerbiler på skinner med andre ord.

Bag arrangementet står 12-årige Carl Nielsen og 11-årige Gilbert Lund, som oprindelig fik ideen og tog den med videre til Struer Ungdomsskole, der ikke var sene til sige ja til at hjælpe.

- Vi kørte meget her i december, og så snakkede jeg med min far om, at det kunne være fedt at prøve at holde et eller andet. Om vi ikke skulle prøve at arrangere et racerbilparty, og det er så blevet til det her, fortæller Carl Nielsen.

- Der bliver både tidskørsler og ræs mod hinanden, tilføjer Gilbert Lund og forklarer, at de to drenge har en "kæmpe" bane sammen, som de lige nu skiftes til at have hos sig.

Vi kørte meget her i december, og så snakkede jeg med min far om, at det kunne være fedt at prøve at holde et eller andet. Om vi ikke skulle prøve at arrangere et racerbilparty, og det er så blevet til det her.

Carl Nielsen, 12 år

Annonce

Flere aktiviteter

Den bane tager de med til Struer Race Night samt nogle andre, mindre baner og så også lige noget af den lokale racerkører Mikkel O. Pedersens gamle.

- Han gav os noget for lang tid siden. Nu må vi se, om vi kan få det til at virke, siger Gilbert Lund og fortsætter:

- Vi laver en stor bane, og hvis der er nogle, som selv har baner, skal de bare tage dem med og bygge. Hos ungdomsskolen i Struer er viceungdomsskoleleder Thomas Poulsen egentlig bare glad for at kunne hjælpe, når der kommer to unge med en god idé.

- Når der kommer to 5. klasse-drenge med noget på hjerte, gerne vil arrangere og i øvrigt selv tager initiativ, så er vi selvfølgelig interesserede i at hjælpe dem på vej til, at det kan lade sig gøre, siger han:

- Vi hjælper med at få styr på nogle af de praktiske ting, og så stiller vi med nogle klubmedarbejdere til weekenden, så der er nogle voksne også ud over forældrene.

Struer Race Night er blot den første af flere aktiviteter, som Struer Ungdomsskole står for i vinterferien.

12-årige Carl Nielsen er en af to drenge bag Struer Race Night, som rammer byen i vinterferien. Foto: Johan Gadegaard
Den anden er 11-årige Gilbert Lund her. Foto: Johan Gadegaard
Og ræs på skinner er altså både for piger og drenge. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce