Annonce
Navne

To bedstemødre klar med huen

Både farmor og mormor sørgede for, at Christian Laustsen fik huen godt monteret som, EUX Tømer student. PR-foto

Holstebro: Det var to tydelig stolte bedstemødre, der fik lov at sætte huen på Christian Laustsen, da han kom ud fra eksamenslokalet som EUX Tømrer-student. Storesøster var med på skype fra New York, så hele familien var samlet for at fejre ham.

Christian har allerede planerne klar, når han er færdig med svendeprøven til september. Han får nemlig lov at blive hos sin mester Kristian Nygaard, Borbjerg og firmabilen er købt til den kommende EUX-svend.

- De er kun mester og lærling og det giver nogle pudsigheder, for de hedder faktisk begge Nygaard. Christian bruger derfor sit andet efternavn Laustsen ellers ville de hedde Christian Nygaard og Kristian Nygaard, fortæller Jan Emtkjær Jensen, EUX afdelingsleder.

Det har kostet noget fritid at skulle læse op på de gymnasiale fag her til eksamen og generelt igennem skoleforløbet.

- Men det er det hele værd, fortæller Christian inden han går ind for at lade sig fejre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce