Annonce
Holstebro

Tirsdagens smittetal: Fortsat foruroligende højt

Mens der massetestes i Holstebro Kommune, så er smittetallet fortsat højt - med 183 nye smittede den seneste uge. Foto: Morten Stricker
Den seneste uge er 183 blevet smittet med corona i Holstebro Kommune - og det er faktisk 20 procent af alle, der har fået konstateret smitten siden marts.
Annonce

HOLSTEBRO: Mens massetesten af alle borgere i Holstebro Kommune for covid-19 er gået i gang, så er smittetallet i kommunen fortsat foruroligende højt.

183 er blevet smittet den seneste uge - og det svarer til et smittetal på 313 per 100.000 borgere. Dermed har Holstebro det 7. højeste smittetal blandt alle landets kommuner.

Siden marts er i alt 906 borgere blevet smittet med corona - og dermed er det mere end 20 procent af de smittede på otte måneder, som er blevet smittet den seneste uge.

Fra mandag til tirsdag fik 30 nye borgere i kommunen konstateret corona, mens der var 25 om dagen hen over weekenden. Onsdag i sidste uge fik hele 48 konstateret smitten på en enkelt dag.


183 er blevet smittet den seneste uge - og det svarer til et smittetal på 313 per 100.000 borgere. Dermed har Holstebro det 6. højeste smittetal blandt alle landets kommuner.


Selv om smittetallet er højt i Holstebro, så er det dog endnu højere i Struer Kommune, hvor 69 borgere er konstateret smittet den seneste uge - svarende til et smittetal på 328 - det 6. højeste tal i landet.

Annonce

Både unge og ældre ramt

I Lemvig Kommune er smitten faldet noget, så kommunen nu er nr. 26 på listen over landets kommuner med 37 smittede den seneste uge - og et smittetal på 188.

Det seneste døgn er otte personer i hele landet døde af corona - og dermed er det samlede dødstal oppe på 797 borgere. 255 er indlagt på sygehus med pandemien - og heraf ligger 40 på en intensiv afdeling.

I Holstebro Kommune var især plejesektoren hårdt ramt af corona i foråret - med mange smittede borgere og flere dødsfald.

I denne omgang har der dog ikke været smitte blandt borgere på plejecentre, oplyser Lone Becker, der er direktør for Social og Sundhed i Holstebro Kommune.

29 af de nye smittede den seneste uge er børn og unge fra 10 til 19 år. Den hårdest ramte aldersgruppe i kommunen er 50-59-årige med 34 nye smittede den seneste uge - og i alt 177 smittede siden marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce