Annoncørbetalt indhold

Tips og tricks til opgaver og afleveringer i gymnasiet

Når du starter i gymnasiet, kan det godt virke som noget af en omvæltning i forhold til antallet af lektier og afleveringer. Ikke nok med at du skal bruge markant mere tid på dette, så har karakteren også meget større betydning. Derfor kan små tips og tricks hjælpe dig med at ikke kun med at få et bedre resultat, men også tidsoptimere hele processen. Her kommer de:

Inspiration

Lad dig inspirere. Et brugbart tip der virkeligt kan hjælpe dig, og gøre hele processen lidt hurtigere. Med et par google-søgninger kan du hurtigt finde en opgave der minder meget om din, som du kan bruge til rettesnor i forhold til hvordan din opgave eller aflevering skal opbygges.

Det kan spare dig en masse tid, da du ellers ville ende med at skrive til en ven for hjælp, eller at læse hele opgavebeskrivelsen igennem igen. Et eksempel kunne være lav en analyse af et dukkehjem, hvor at du ved at lade dig inspirere indser at du misforstået vigtige ting i din analyse. Inspirationen kan også bruges til at være sikker på at man ikke har misforstået noget i opgaven, da det kan være virkeligt surt at bruge 3 timer på en aflevering, som man så har misforstået helt.

Struktur

Sørg for at have struktur i alt dit hjemmearbejde. Uden en plan, kan alle dine opgaver og afleveringer hurtigt komme til at virke uoverskuelig og til tider kaotiske. Derfor kan det klart anbefales at der laves en konkret ugeplan over ugens opgaver og hvor mange timer der skal sættes af til dem hver især.

På den måde bliver det hele lidt mere overskueligt og nemmere at gå i gang med. At lave en struktureret plan, betyder også at du undgår at bruge enten for kort eller for lang tid på hver opgave eller aflevering. Derudover har du også et bedre overblik over hvor meget tid du har tilbage til fritid og det sociale.

Prioriter din tid

Et simplet men brugbart tip er at prioritere den tid man har til rådighed. For i gymnasiet får du i perioder bare sindssygt mange afleveringer, og det kan være umuligt at nå alt, specielt med alle de andre ting der foregår i gymnasietiden med fester og fritidsinteresser. Derfor kan det i tider som disse klart anbefales at du ligger fokus der hvor du får mest ud af det. Et eksempel kunne være at du både har Dansk og Historie lektier til næste dag, men ikke tid til at lave begge. Her kan du med fordel bruge tiden du har til rådighed på lave lektier til det ene fag du har mindst styr på. Et andet eksempel kunne være at du har 2 afleveringer til mandag, men ikke tiden til at lave begge afleveringer perfekte. I denne situation kunne de være oplagt at fokusere på det fag du snart får afsluttende standpunktskarakter i.

Denne artikel er sponsoreret af Inspo.dk

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.