Annonce
Debat

Timingen er god

Annonce

De mener det alvorligt, den store gruppe erhvervsfolk, som i foråret satte sig i hovedet at kæmpe for at få Holstebromotorvejen gjort helt færdig.

Henover sommeren er det blevet til en ny hjemmeside med argumenter og masser af møder i kalenderen med politikere. Der er samlet en pæn pose penge ind til arbejdet blandt områdets virksomheder, hvilket giver et fint signal om, at der er opbakning fra det lokale erhvervsliv. Målet er ifølge gruppens talsmand Jens Axel Birn at få de 400 millioner, som det sidste stykke motorvej angiveligt kommer til at koste, sat af allerede ved efterårets finanslovsforhandlinger, så arbejdet kan blive gjort færdigt.

Midt i sommerferien kom transportminister Ole Birk Olesen ellers på banen med en prioriteret liste over trafikanlæg, som han mener bør nyde fremme. De manglende syv kilometer motorvej mellem Sinding og Herning var ikke med på listen, men det lader ikke til, at det har slået gruppen af erhvervsfolk ud af kurs. Men det er også det eneste rigtige. At blive ved med at sige det højt.

Det virkede i lang tid som om, problemet med de syv kilometer manglende motorvej var blevet glemt. Rigtig mange gik endda rundt med den forvisning at den nye motorvej til Holstebro blev koblet på resten af motorvejsnettet. At det ikke forholder sig sådan, er der vist ikke ret mange, der er i tvivl om længere. Det er heller ikke svært at se det absurde i, at man efter mange års politisk tovtrækkeri anlægger en ny motorvej, som skal binde en hel landsdel sammen med Europa og resten af Danmark, hvorefter man lader et hul på syv kilometer stå åbent.

Man må også tro på, at den nordvestjyske motorvejsgruppe har en god sag, eftersom flere politikere har erkendt, at det ser mærkeligt ud. Timingen er også god, selvom trafikministeren med sin sommerudmelding kan få det til at se svært ud. Virkeligheden er dog også, at der under en finslovsforhandling skal gives og tages, når enderne skal nå sammen til sidst. Her kan det vise sig, at 400 millioner til at lappe et stykke ufærdig motorvej pludselig kan glide igennem, hvis den ellers står i det politiske katalog.

Når Holstebromotorvejen åbner næste år, vil det betyde at turen sydover vil føles langt lettere. Men samtidig vil det betyde, at irritationen over hullet ved Sinding vil være mærkbar. Man kan forudse, at mange bilister vil forsætte med høj fart ned gennem det snævre stykke motortrafikvej, hvor overhaling er forbundet med store vanskeligheder og risiko for sammenstød.

Derfor haster det med at få gjort den motorvej helt færdig.

Man må også tro på, at den nordvestjyske motorvejsgruppe har en god sag, eftersom flere politikere har erkendt, at det ser mærkeligt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce