Annonce
Holstebro

Time Magazine: Holstebroer har taget et af verdens bedste dronefotos

Flemming Lauridsen fra Holstebro havde et drone-foto med i Time Magazines "bedste drone skud". Billedet er udvalgt blandt mange tusinde.

En undren fik Flemming Lauridsen fra Holstebro i verdens største nyhedsmagasin, Time Magazine.

Holstebro: Havde det været nogle ganske år forinden, så var Flemming Lauridsens forbløffelse måske endt dér. Eller også havde han spurgt ejeren af Munkbro Fiskesø til det, når han så ham.

Men det var oktober og år 2016, og droner var allerede en del af Flemming Lauridsens liv, så han sendte sin flyvende ven på vingerne for at finde sit svar.

- Det var en dag, hvor vejret var godt. Jeg kender ejeren privat og har en aftale om, at jeg gerne må bruge deres areal til at tage billeder.

Flemming Lauridsen er professionel fotograf, og på landjorden undrede han sig over ørredernes "mærkelige måde at opføre sig på" i dammen. Så han fandt sin drone frem, sendte den på sine fire propeller op i 15 meters højde, og så gav fiskenes besynderlige opførsel bedre mening.

- De svømmede i cirkler, forklarer den 49-årige fotograf og forevigede øjeblikket på et fotografi.

Dronefotoet

Flemming Lauridsen er 49 år. Født i Struer, bor i dag i Holstebro.Gennem 16 år har han været fotograf og har i dag eget firma, "FL-Foto & Flemming Lauridsen Photography v/ Flemming Lauridsen".

Han bruger en drone ved navn "DJI Phantom 4 Pro". Den koster 12000-15000 kroner, vejer knap to kilo, kan på et batteri holde sig flyvende i 20-25 minutter og har en topfart på 80 kilometer i timen.

På avisens hjemmeside kan du se en video, hvor Flemming Lauridsen kommer med gode tips til, hvordan man tager et godt billede med en drone. Du finder også et link til de øvrige dronefotos i konkurrencen.

Fotoet, der af Time Magazine blev kåret som et af årets bedste taget fra en drone. - Jeg syntes selv, at den var god, men jeg vidste ikke, hvordan folk vil modtage den, siger Flemming Lauridsen. Foto: FL-Foto & Flemming Lauridsen Photography
Annonce

Trykker man?

Omverdenens reaktion var i første omgang næsten total tavshed.

Flemming Lauridsen kunne godt se kvaliteten i sit billede af de gyldne fisk i cirkelformation, så han smed det på Dronestagram, der er et socialt medie for verdens dronefotografer, hvor de kan se og vurdere hinandens arbejde. Der var ikke mange reaktioner på Holstebro-fotografens pletskud. Indtil en dag...

- Der dukkede en mail op fra Dronestagram angående en henvendelse fra Time Magazine. Der var et link i mailen, men jeg havde ikke lagt billedet op til nogen konkurrence, så min første tanke var: "Det er godt med jer". Dernæst tænkte jeg, som man gør, når man får sådan en mail: "Skal jeg trykke på linket?"

Han trykkede.

Det var ganske rigtigt en besked fra verdens største nyhedsmagasin Time Magazine, der på sin hjemmeside var ved at finde årets bedste dronefotografier. Få dage senere lå det fast, at Flemming Lauridsen som den eneste dansker havnede blandt 26 udvalgte fotografier.

(Se billedet og de øvrige udvalgte fotos her)

- Jeg tænkte, at mit kreative syn på tingene gav pote, og igen at tingene bare ser meget anderledes ud set oppefra, siger Flemming Lauridsen om sin reaktion og tilføjer, det gør ham ekstra stolt, at hans fotografi som et ud af tre er nævnt i Time Magazines korte artikel til billederne.

- Billedet havde jo ikke fået ret mange "likes" på Dronestagram, så det var ikke fordi, det lå øverst på ranglisten, da Time Magazines billedredaktør fandt frem til det, siger han om det omfattende arbejde, der må have ligget til grund for magasinets kåring.

Annonce

Nyt syn

Han kalder selv dronen for den moderne fjernstyrede bil, men der er ikke kun leg over tilværelsen som professionel dronefotograf. Den kræver uddannelse og et certifikat, kendskab til et væld af regler samt at informere politiet inden flyvninger.

- Dronen tiltalte mig. Det var noget forholdsvist nyt (for mig i år 2015, red.) i forhold til at fotografere noget, som kunden ikke vidste, de kunne bruge. Du ser bare alt fra et helt andet perspektiv, og mange gange bliver man overrasket over, hvordan verden ser ud oppefra, siger Flemming Lauridsen.

Samlingen af de bedste drone-pletskud er først lige blevet offentliggjort, og endnu har det ikke kastet stor opmærksomhed af sig.

- Men jeg håber da på, at billedet kan føre til flere opgaver, og så viser det jo, at jeg er seriøs med det, jeg laver - det er ikke ren sjov det hele, siger Flemming Lauridsen.

---------------

Du kan følge Flemming Lauridsens arbejde på Dronestagram her.

...eller på 500px.com her.

Annonce

Flemming Lauridsen: Tips til at tage det gode drone-foto

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce