Annonce
Holstebro

Time Magazine: Holstebroer har taget et af verdens bedste dronefotos

Flemming Lauridsen fra Holstebro havde et drone-foto med i Time Magazines "bedste drone skud". Billedet er udvalgt blandt mange tusinde.

En undren fik Flemming Lauridsen fra Holstebro i verdens største nyhedsmagasin, Time Magazine.

Holstebro: Havde det været nogle ganske år forinden, så var Flemming Lauridsens forbløffelse måske endt dér. Eller også havde han spurgt ejeren af Munkbro Fiskesø til det, når han så ham.

Men det var oktober og år 2016, og droner var allerede en del af Flemming Lauridsens liv, så han sendte sin flyvende ven på vingerne for at finde sit svar.

- Det var en dag, hvor vejret var godt. Jeg kender ejeren privat og har en aftale om, at jeg gerne må bruge deres areal til at tage billeder.

Flemming Lauridsen er professionel fotograf, og på landjorden undrede han sig over ørredernes "mærkelige måde at opføre sig på" i dammen. Så han fandt sin drone frem, sendte den på sine fire propeller op i 15 meters højde, og så gav fiskenes besynderlige opførsel bedre mening.

- De svømmede i cirkler, forklarer den 49-årige fotograf og forevigede øjeblikket på et fotografi.

Annonce

Dronefotoet

Flemming Lauridsen er 49 år. Født i Struer, bor i dag i Holstebro.Gennem 16 år har han været fotograf og har i dag eget firma, "FL-Foto & Flemming Lauridsen Photography v/ Flemming Lauridsen".

Han bruger en drone ved navn "DJI Phantom 4 Pro". Den koster 12000-15000 kroner, vejer knap to kilo, kan på et batteri holde sig flyvende i 20-25 minutter og har en topfart på 80 kilometer i timen.

På avisens hjemmeside kan du se en video, hvor Flemming Lauridsen kommer med gode tips til, hvordan man tager et godt billede med en drone. Du finder også et link til de øvrige dronefotos i konkurrencen.

Fotoet, der af Time Magazine blev kåret som et af årets bedste taget fra en drone. - Jeg syntes selv, at den var god, men jeg vidste ikke, hvordan folk vil modtage den, siger Flemming Lauridsen. Foto: FL-Foto & Flemming Lauridsen Photography

Trykker man?

Omverdenens reaktion var i første omgang næsten total tavshed.

Flemming Lauridsen kunne godt se kvaliteten i sit billede af de gyldne fisk i cirkelformation, så han smed det på Dronestagram, der er et socialt medie for verdens dronefotografer, hvor de kan se og vurdere hinandens arbejde. Der var ikke mange reaktioner på Holstebro-fotografens pletskud. Indtil en dag...

- Der dukkede en mail op fra Dronestagram angående en henvendelse fra Time Magazine. Der var et link i mailen, men jeg havde ikke lagt billedet op til nogen konkurrence, så min første tanke var: "Det er godt med jer". Dernæst tænkte jeg, som man gør, når man får sådan en mail: "Skal jeg trykke på linket?"

Han trykkede.

Det var ganske rigtigt en besked fra verdens største nyhedsmagasin Time Magazine, der på sin hjemmeside var ved at finde årets bedste dronefotografier. Få dage senere lå det fast, at Flemming Lauridsen som den eneste dansker havnede blandt 26 udvalgte fotografier.

(Se billedet og de øvrige udvalgte fotos her)

- Jeg tænkte, at mit kreative syn på tingene gav pote, og igen at tingene bare ser meget anderledes ud set oppefra, siger Flemming Lauridsen om sin reaktion og tilføjer, det gør ham ekstra stolt, at hans fotografi som et ud af tre er nævnt i Time Magazines korte artikel til billederne.

- Billedet havde jo ikke fået ret mange "likes" på Dronestagram, så det var ikke fordi, det lå øverst på ranglisten, da Time Magazines billedredaktør fandt frem til det, siger han om det omfattende arbejde, der må have ligget til grund for magasinets kåring.

Nyt syn

Han kalder selv dronen for den moderne fjernstyrede bil, men der er ikke kun leg over tilværelsen som professionel dronefotograf. Den kræver uddannelse og et certifikat, kendskab til et væld af regler samt at informere politiet inden flyvninger.

- Dronen tiltalte mig. Det var noget forholdsvist nyt (for mig i år 2015, red.) i forhold til at fotografere noget, som kunden ikke vidste, de kunne bruge. Du ser bare alt fra et helt andet perspektiv, og mange gange bliver man overrasket over, hvordan verden ser ud oppefra, siger Flemming Lauridsen.

Samlingen af de bedste drone-pletskud er først lige blevet offentliggjort, og endnu har det ikke kastet stor opmærksomhed af sig.

- Men jeg håber da på, at billedet kan føre til flere opgaver, og så viser det jo, at jeg er seriøs med det, jeg laver - det er ikke ren sjov det hele, siger Flemming Lauridsen.

---------------

Du kan følge Flemming Lauridsens arbejde på Dronestagram her.

...eller på 500px.com her.

Flemming Lauridsen: Tips til at tage det gode drone-foto

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce