Annonce
Struer

Tilmeldinger indløber i en lind strøm

Run to the Beat er en folkefest i Struer - også for løberne ude på ruterne. Arkivfoto
Der er stor forhåndsinteresse for at deltage i Run to the Beat, der afvikles lørdag den 7. september i Struer - halvdelen af de forventede 3500 løbere er tilmeldt.

Struer: Det går strygende med tilmeldingerne til årets udgave af Run to the Beat, der finder sted i Struer lørdag den 7. september.

Ved udgangen af uge 33 - i søndags - var der helt præcis 1760 tilmeldte til årets Run to the Beat, der byder på løb i Struers gader og efterfølgende afterparty med masser af musik. Og der er formentlig kommet flere tilmeldinger til siden.

Tallet på de 1760 tilmeldte er betydeligt højere end på samme tidspunkt sidste år. Her var der cirka 1100 tilmeldte.

- Sidste år var løbet udsolgt med 3500 deltagere, og vi håber, at vi igen kan melde udsolgt inden starten 7. september. Set på antallet af tilmeldinger lige nu virker det absolut lovende, siger Struer Kommunes turist og eventchef, Kim Høfler, der også har noteret sig, at motionsløbere generelt tilmelder sig forholdsvist sent til løb.

Det er femte gang, at Run to the Beat finder sted i Struer, og denne gang kan løberne også vælge mellem tre ruter rundt i byen: 5 kilometer, 10 kilometer og en halvmaratondistance på 21,1 kilometer. Og det er ikke tilfældigt, at løbet hedder Run to the Beat - der vil nemlig være flere musikstationer rundt på ruten, så løberne forhåbentligt kan finde ind i en god rytme.

Startstedet er på Hjermvej ved indgangen til Bang & Olufsen bygningen Gården, og det er også i dette område, at afterpartyet finder sted umiddelbart efter løbets afslutning. Løberne sendes afsted henholdsvis kl. 14 for 10 kilometer og halvmaraton og kl. 14.15 for den korte rute.

Musikken til festen efter løbet leveres i år af Nicklas Sahl, Barbara Moleko og Carpark North.

Det ligger i øvrigt fast, at der bliver Run to the Beat i Struer til og med i hvert fald 2022. Inden løbet sidste år kunne turist- og eventchef Kim Høfler melde ud, at folkefesten med løb og musik var sikret frem til og med 2022 i Struer. Det skete efter forhandlinger med ejerne af Run to the Beat-konceptet, engelske IMG.

Kim Høfler glædede sig ved samme lejlighed over, at Bang & Olufsen har valgt at være med som sponsor i alle årene frem til 2022.

Annonce

Set på antallet af tilmeldinger lige nu virker det absolut lovende.

Kim Høfler, turist- og eventchef i Struer Kommune

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce