Mærkedage

Tilfældighed gjorde Kahn til målmandslegende

I september 2008 spillede Oliver Kahn sin afskedskamp for Bayern München i en showkamp mod det tyske landshold. Kai Pfaffenbach/Reuters
Tysk fodbolds sidste skanse gennem mange år Oliver Kahn har imponeret i Bayern München og på landsholdet. Lørdag den 15. juni fylder han 50 år.

50 år. Egentlig var det ikke meningen, at Oliver Kahn ville stå på mål, men da han af sin bedstefar fik en målmandstrøje med den tidligere tyske landsholdsmålmand Sepp Maiers autograf, blev det i målet, han endte.

Og det er han nok glad for i dag, hvor Kahn, der lørdag 15. juni kan fejre sin 50-års fødselsdag, betegnes som en af de største målmandslegender i tysk fodbold.

Oliver Kahn startede karrieren i fødebyen Karlsruhe, hvor han som seksårig trådte ind på fodboldbanen for første gang.

12 år senere opnåede han en plads på klubbens professionelle hold, Karlsruher SC.

Der gjorde han det så godt, at han i juli 1994 blev den dyreste målmand i Bundesligaens historie, da han blev solgt til Bayern München, hvor karrieren for alvor fart, og de helt store titler begyndte at tikke ind på kontoen.

I sine 14 år i den tyske storklub var Kahn otte gange med til at løfte trofæet som bevis på, at det tyske mesterskab var i hus. Desuden blev det til seks pokaltitler og en Champions League-triumf i 2001.

Fire gange er han blevet kåret af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) som årets bedste målmand.Kahn fik debut på det tyske landshold i 1995, hvor det blev til 86 landskampe.

Han var ikke i kamp, da holdet i 1996 vandt EM, men ved VM i 2002 var han med til at spille holdet i finalen, som blev tabt til Brasilien.

Kahn kunne dog trøste sig med, at han blev kåret til turneringens bedste spiller.

Selv om han i 2008 indstillede sin aktive karriere, er han langtfra færdig med fodbold og i særdeleshed ikke med Bayern München.

Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge har tidligere i år sagt, at han træder tilbage fra jobbet i 2021, og at Oliver Kahn er ved at blive kørt i position til at overtage rollen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Vestjylland

Frivillige finder døde havfugle fyldt med plastik

Annonce