Annonce
Mærkedage

Tilfældighed gjorde Kahn til målmandslegende

I september 2008 spillede Oliver Kahn sin afskedskamp for Bayern München i en showkamp mod det tyske landshold. Kai Pfaffenbach/Reuters
Tysk fodbolds sidste skanse gennem mange år Oliver Kahn har imponeret i Bayern München og på landsholdet. Lørdag den 15. juni fylder han 50 år.

50 år. Egentlig var det ikke meningen, at Oliver Kahn ville stå på mål, men da han af sin bedstefar fik en målmandstrøje med den tidligere tyske landsholdsmålmand Sepp Maiers autograf, blev det i målet, han endte.

Og det er han nok glad for i dag, hvor Kahn, der lørdag 15. juni kan fejre sin 50-års fødselsdag, betegnes som en af de største målmandslegender i tysk fodbold.

Oliver Kahn startede karrieren i fødebyen Karlsruhe, hvor han som seksårig trådte ind på fodboldbanen for første gang.

12 år senere opnåede han en plads på klubbens professionelle hold, Karlsruher SC.

Der gjorde han det så godt, at han i juli 1994 blev den dyreste målmand i Bundesligaens historie, da han blev solgt til Bayern München, hvor karrieren for alvor fart, og de helt store titler begyndte at tikke ind på kontoen.

I sine 14 år i den tyske storklub var Kahn otte gange med til at løfte trofæet som bevis på, at det tyske mesterskab var i hus. Desuden blev det til seks pokaltitler og en Champions League-triumf i 2001.

Fire gange er han blevet kåret af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) som årets bedste målmand.Kahn fik debut på det tyske landshold i 1995, hvor det blev til 86 landskampe.

Han var ikke i kamp, da holdet i 1996 vandt EM, men ved VM i 2002 var han med til at spille holdet i finalen, som blev tabt til Brasilien.

Kahn kunne dog trøste sig med, at han blev kåret til turneringens bedste spiller.

Selv om han i 2008 indstillede sin aktive karriere, er han langtfra færdig med fodbold og i særdeleshed ikke med Bayern München.

Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge har tidligere i år sagt, at han træder tilbage fra jobbet i 2021, og at Oliver Kahn er ved at blive kørt i position til at overtage rollen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce